Το αλμυρό, γλυκό και ξινό προφίλ της Paloma κερδίζει διαρκώς φίλους, τόσο που πολλοί έχουν σπεύσει να τη χαρακτηρίσουν το "νέο Gin tonic". Το πιο δημοφιλές κοκτέιλ στο Μεξικό είναι ένα ενδιαφέρον πάντρεμα της τεκίλας με την grapefruit soda και τον χυμό λάιμ, προτού προστεθεί σε όλα αυτά το αλάτι (είτε στο χείλος του ποτηριού είτε εντός του μείγματος). Το όνομά της προέρχεται από το ομώνυμο παραδοσιακό τραγούδι των μέσων του 19ου αιώνα "La Paloma", δηλαδή "το περιστέρι", ενώ η επικρατέστερη εκδοχή για το origin story της τη θέλει να πρωτοφτιάχνεται από τον θρυλικό Don Javier Delgado Corona, ιδιοκτήτη και bartender του ιστορικού bar restaurant "La Capilla", στην πόλη Τεκίλα. Όπως σχεδόν κάθε άλλο κλασικό ποτό, έτσι και η Paloma, έχει μια μέρα αφιερωμένη στην απόλαυσή της: Η 22η Μαΐου έχει οριστεί ως η World Paloma Day και, με την αφορμή αυτή, δημιουργούμε την κατά το δυνατόν πληρέστερη τεκιλογραφία της αθηναϊκής μπαρ σκηνής.
Κλασικές και άλλες επιλογές
Αν βρεθούν στο ίδιο θέμα οι λέξεις "Paloma" και "Αθήνα", δεν γίνεται να μην ακολουθήσει κατά πόδας το "Barro Negro". Όταν οι Στέλιος Παπαδόπουλος και Γιώργος Καβακλής έφτιαχναν το δημοφιλές μπαρ της Παπαρρηγοπούλου, είχαν κατά νου να εκπαιδεύσουν το κοινό στο εν λόγω ποτό, κάνοντας τα βασικά με τον ορθότερο τρόπο. Και τα κατάφεραν, αφού ο χώρος τους πλέον φέρει τον τίτλο της αθηναϊκής "πρεσβείας" της Paloma.
Δείτε περισσότερα στο athinorama.gr