Follow us

Κατσικίσιο ή αγελαδινό γάλα; Ποιο είναι πιο εύπεπτο;

Ποιο είναι πιο θρεπτικό και πρέπει να προτιμήσεις; Τα δύο δημοφιλή γάλατα στο μικροσκόπιο.

milk iStock

Από τη Βίρνα Σκουλίδη, διαιτολόγο-διατροφολόγο, MSc Διατροφή, Δημόσια Υγεία και Πολιτικές (dietlicious.wixsite.com/virnaskoulidi).

Το ήξερες ότι κατανάλωση του κατσικίσιου γάλακτος παγκοσμίως αγγίζει το 65%, ενώ η θρεπτική αξία του είναι υψηλή και σε ορισμένες περιπτώσεις υπερτερεί ελαφρώς εκείνης του αγελαδινού; Η κύρια θρεπτική σύνθεση, η γεύση και η εμφάνισή του μοιάζουν με του αγελαδινού, όμως, τα μοναδικά χημικά, βιοχημικά, φυσικά και διατροφικά του χαρακτηριστικά είναι αυτά που το ξεχωρίζουν.

Διάβασε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr