Τα προβλήματα που είχε ο 33χρονος οικοδόμος από την Πολωνία, με τα ναρκωτικά και το αλκοόλ, οδήγησαν τις αρχές στην εξιχνίαση της φρικιαστικής δολοφονίας του 7χρονου Ανδρέα. Υπό την επήρεια ουσιών είχε εκμυστηρευτεί σε φίλο του την αποτρόπαια πράξη και όταν εκείνος συνελήφθη λίγες μέρες πριν από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής, αποκάλυψε στους αστυνομικούς όσα γνώριζε για τη δολοφονία. Μέχρι αυτή την τυχαία σύλληψη για… ναρκωτικά, οι αρχές αγνοούσαν ακόμα και την εξαφάνιση του άτυχου αγοριού.
Οι λεπτομέρειες για το θάνατο του αγοριού προκαλούν αποστροφή. Για χρόνια αντιμετώπιζε άγρια και συστηματική κακοποίηση από τον σύντροφο της μητέρας του, μέχρι που τελικά τον Ιανουάριο του 2017, δολοφονήθηκε.
"Μην ασχολείσαι, θα το τακτοποιήσω εγώ"
Ο 33χρονος, που συνήθιζε να τιμωρεί το νεαρό αγόρι αφήνοντάς το ακόμα και χωρίς φαγητό, αποφάσισε να φιμώσει με μονωτική ταινία το στόμα του, όταν το παιδί αντέδρασε σε κάποιο από τα βασανιστικά καψώνια του οικοδόμου. Αποτέλεσμα, λίγα λεπτά αργότερα ο 7χρονος να πέσει νεκρός από ασφυξία.
"Μην ασχολείσαι, θα το τακτοποιήσω εγώ", φέρεται να είπε ο 33χρονος στην μητέρα του παιδιού, όταν εκείνη άκουσε θόρυβο και ρώτησε τι συμβαίνει. Η 29χρονη δεν έκανε τίποτα για να σταματήσει τον σύντροφο της που καθημερινά χτυπούσε και βασάνιζε το αγόρι, ενώ την ώρα της δολοφονίας σύμφωνα με πληροφορίες, … έπαιζε στον υπολογιστή της σε διπλανό δωμάτιο. Ο οικοδόμος έχτισε έναν αυτοσχέδιο τάφο στην ταράτσα της πολυκατοικίας στην οδό Σκιάθου και εκεί έκρυψε το πτώμα του παιδιού.
Όταν μετακόμισαν, έβαλε τα κόκκαλα σε μια εργαλειοθήκη την οποία έκρυψε σε αποθηκευτικό χώρο ξύλινου καναπέ, στο μπαλκόνι του νέου σπιτιού. Μάλιστα ο άνδρας δεν δίσταζε αρκετές φορές να παίρνει την συγκεκριμένη εργαλειοθήκη μαζί του στη δουλειά.