Το "απεριτίφ" παραδοσιακά -με τη ρίζα του να ανάγεται στο λατινικό aperire (=ανοίγω)- είναι συνδεδεμένο με την προαναγγελία ενός δείπνου, είναι το ποτό εκείνο που μας ανοίγει την όρεξη και μας προετοιμάζει για το φαγητό που θα ακολουθήσει. Όμως σταδιακά έχει εξελιχθεί σε ένα "entrée" για πάσης φύσεως "ενάρξεις", αφού διανύουμε την εποχή που οι νόρμες είναι για να σπάνε και από αυτές να κρατάμε πια μόνο τα στοιχεία που αγαπάμε. Κοινώς δεν χρειάζεται να απολαύσεις το απεριτίφ σου, και με αυτό πια εννοούμε ένα αγαπημένο σου κοκτέιλ, οπωσδήποτε πριν από το δείπνο σου, αλλά πριν και κατά τη διάρκεια μίας ωραίας συνάντησης με φίλους στο σπίτι σου τα πολυπόθητα απογεύματα του σαββατοκύριακου, με το άλλο σου μισό την ώρα που δύει ο ήλιος, ή ακόμη και πριν τη βραδινή σου έξοδο ώστε να προετοιμαστείς για μία πολλά υποσχόμενη βραδιά στην πόλη.
Δείτε περισσότερα στο madamefigaro.gr