Οι παγκόσμιες γευστικές τάσεις του 2022

Τι μαγειρεύει η παγκόσμια μαρμίτα για τη νέα χρονιά; Ψάχνουμε τις τάσεις που θα μας απασχολήσουν φέτος και ευελπιστούμε σε πολλές, ουσιαστικές και δημιουργικές εξελίξεις.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Έπειτα από δύο σχεδόν συναπτά έτη πανδημίας και με την κλιματική αλλαγή να επιδεινώνει όλο και περισσότερο την παγκόσμια υγεία, φαίνεται να γινόμαστε λίγο πιο σοφοί. Οι γευστικές τάσεις δεν μένουν ανεπηρέαστες: Η οικολογική ευαισθησία που επιδεικνύουν οι σεφ σφραγίζει πολλές από τις εξελίξεις που περιμένουμε το 2022. Ο vegetarianισμός και ο veganισμός ανεβάζουν ακόμη πιο πολύ τις μετοχές τους, και κάθε fine dining εστιατόριο –και όχι μόνο– που θέλει να είναι μέσα στα πράγματα προτείνει πλέον ειδικά μενού ή πιάτα. Εδώ κολλάει και η ανερχόμενη τάση των reducetarians ή flexitarians, αυτών δηλαδή που μειώνουν δραστικά την κατανάλωση του κρέατος, κυρίως, αλλά και των γαλακτοκομικών.

Δείτε περισσότερα στο athinorama.gr