Συνεργάστηκε η Κλειώ Χούπη, κλινικός διαιτολόγος- διατροφολόγος.
Γιατί πρέπει να τρώμε γιαούρτι;
"Σε πολλές μελέτες διαπιστώνουμε ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ της κατανάλωσης κάθε τύπου γιαουρτιού και χαμηλότερου κινδύνου για παχυσαρκία, αύξηση βάρους και διαβήτη τύπου 2" επισημαίνει η Κλειώ Χούπη. Για παράδειγμα, σε ανάλυση μελετών από το Χάρβαρντ το 2014 διαπιστώθηκε ότι μία καθημερινή μερίδα γιαουρτιού μείωσε τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2 κατά 18%.