Συνεργάστηκε η Κλειώ Δημητριάδου, κλινική διαιτολόγος - διατροφολόγος, Msc στη συμβουλευτική ψυχολογία, life coach, www.coachmydiet.wordpress.com.
Οι μπανάνες αποτελούν το ιδανικό φρούτο που μπορεί να λειτουργήσει ως το καλύτερο σνακ για όλη τη μέρα. Χωράνε στην τσάντα σου, είναι πλούσιες σε βιταμίνες, μέταλλα και πρεβιοτικά και αποτελούν την κατάλληλη τροφή, είτε θέλεις γλυκό, είτε αλμυρό. Μήπως όμως πετάς το πιο σημαντικό τμήμα της μπανάνας, τη φλούδα; Γνωρίζεις ήδη πως το εσωτερικό της μπανάνας έχει κάλιο, μαγνήσιο, βιταμίνη C και βιταμίνη Β6. Όμως η φλούδα μπανάνας έχει τις διπλάσιες φυτικές ίνες και κάλιο σε σχέση με το εσωτερικό. Η φλούδα περιέχει και λουτεΐνη, ένα καροτενοειδές γνωστό για τη βελτίωση της υγείας των ματιών, την τρυπτοφάνη, ένα αμινοξύ με χαλαρωτικές ιδιότητες και πρεβιοτικές φυτικές ίνες, που ευνοούν τα καλά βακτήρια στο έντερο.