Πασχαλινό τραπέζι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου | Αποκλειστικά με το περιοδικό ΤΗΛΕΘΕΑΤΗΣ

Την Τετάρτη 28/4 κυκλοφορεί εντελώς δωρεάν με το περιοδικό Τηλεθεατής το νέο τεύχος "ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ".

ΓΡΑΦΕΙ: MISSBLOOM

Την Τετάρτη 28/4 κυκλοφορεί ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ με το περιοδικό Τηλεθεατής το νέο τεύχος "ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ" με την υπογραφή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.

Σε αυτό το τεύχος η Αργυρώ στρώνει το γιορτινό τραπέζι και μας προσκαλεί να απολαύσουμε τις πιο νόστιμες και λαχταριστές πασχαλινές συνταγές που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους!

Αποκλειστικά για εσάς η συνταγή της Αργυρώς για πεντανόστιμο αρνάκι μπούτι με γιαούρτι στο φούρνο και πατατούλες και... θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

Αρνίσιο μπούτι με γιαούρτι

ΜΕΡΙΔΕΣ: 6, ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 20΄ , ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ: 1 ΩΡΑ ΚΑΙ 30΄

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  • 1 μεγάλο αρνίσιο μπούτι 2 κιλών
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 2 κ.γ. θυμάρι
  • 3 σκ. Σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 8-10 πατάτες κομμένες σε φέτες χοντρές
  • 4 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 ματσάκι μαϊντανός
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το μπούτι σε 1 λίτρο νερό με αλάτι για μισή ώρα.
  2. Σε ένα ταψί ρίχνουμε το λάδι, το γιαούρτι, τον πελτέ, το σκόρδο, το θυμάρι, το πιπέρι και 1 κ.γ. αλάτι. Ανακατεύουμε τα υλικά.
  3. Κάνουμε μια στρώση τις πατάτες, αλατοπιπερώνουμε, μια στρώση τις ντομάτες, ξανά αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε το μπούτι στο ταψί. Το αλείφουμε με τη σάλτσα.
  4. Σκεπάζουμε το φαγητό και ψήνουμε για 1 ώρα.
  5. Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 40’, αλείφοντας συχνά το κρέας με τα υγρά του.Τέλος, ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Για περισσότερες Πασχαλινές συνταγές για σίγουρη επιτυχία μπείτε στο www.argiro.gr