Την Τετάρτη 28/4 κυκλοφορεί ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ με το περιοδικό Τηλεθεατής το νέο τεύχος "ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ" με την υπογραφή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.
Σε αυτό το τεύχος η Αργυρώ στρώνει το γιορτινό τραπέζι και μας προσκαλεί να απολαύσουμε τις πιο νόστιμες και λαχταριστές πασχαλινές συνταγές που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους!
Αποκλειστικά για εσάς η συνταγή της Αργυρώς για πεντανόστιμο αρνάκι μπούτι με γιαούρτι στο φούρνο και πατατούλες και... θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!
Αρνίσιο μπούτι με γιαούρτι
ΜΕΡΙΔΕΣ: 6, ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 20΄ , ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ: 1 ΩΡΑ ΚΑΙ 30΄
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- 1 μεγάλο αρνίσιο μπούτι 2 κιλών
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
- 2 κ.γ. θυμάρι
- 3 σκ. Σκόρδο ψιλοκομμένες
- 8-10 πατάτες κομμένες σε φέτες χοντρές
- 4 ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 ματσάκι μαϊντανός
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το μπούτι σε 1 λίτρο νερό με αλάτι για μισή ώρα.
- Σε ένα ταψί ρίχνουμε το λάδι, το γιαούρτι, τον πελτέ, το σκόρδο, το θυμάρι, το πιπέρι και 1 κ.γ. αλάτι. Ανακατεύουμε τα υλικά.
- Κάνουμε μια στρώση τις πατάτες, αλατοπιπερώνουμε, μια στρώση τις ντομάτες, ξανά αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε το μπούτι στο ταψί. Το αλείφουμε με τη σάλτσα.
- Σκεπάζουμε το φαγητό και ψήνουμε για 1 ώρα.
- Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 40’, αλείφοντας συχνά το κρέας με τα υγρά του.Τέλος, ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Για περισσότερες Πασχαλινές συνταγές για σίγουρη επιτυχία μπείτε στο www.argiro.gr