10 τρόποι για να αγαπήσεις (ξανά) το avocado

Και για να το εντάξεις στην διατροφή σου

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΥΔΗ

Μπορεί τα τελευταία χρόνια το avocado να έγινε εξαιρετικά δημοφιλές μέσω του Instagram όμως αν ανήκεις στους αυθεντικούς avo lovers γνωρίζεις ήδη τα σημαντικά οφέλη που προσφέρει στον οργανισμό σου. Αποτελεί τεράστια πηγή σιδήρου, καλίου και μαγνησίου, τα λιπαρά του συμβάλλουν στην καρδιαγγειακή λειτουργία ενώ παράλληλα ενυδατώνει το δέρμα και τονώνει τα μαλλιά.

Θα λέγαμε πως η καλύτερη συνταγή για να το απολαύσεις είναι απλώς με αλάτι και λεμόνι ωστόσο η extra κρεμώδη υφή του αποτελεί την ιδανική βάση για smoothies, σάντουιτς, σούπες και σαλάτες.

Ακολουθούν παρακάτω μερικές ιδέες για να το εντάξεις στην διατροφή σου (και μία συνταγή για να φτιάξεις σήμερα!)

Avocado με ψητό καρπούζι και γαρίδες

Η γλυκιά γεύση του καρπουζιού συνδυάζεται τέλεια με την ουδέτερη γεύση του αβοκάντο.

Milkshake με avocado και μέντα

Ένα δροσιστικό ρόφημα ιδανικό για τα ζεστά απογεύματα του καλοκαιριού. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι πουρέ αβοκάντο, παγωτό βανίλιας, φύλλα μέντας και πολύ πάγο.

Tacos με αστακό, mango, αγγούρι και avocado

Ένα καλοκαιρινό mix συνδυασμένο με τραγανά tacos.

Ταρτάρ τόνου με αβοκάντο

Η spicy γεύση του τόνου ταιριάζει υπέροχα με την κρεμώδη γεύση του avocado.

Guacamole

Ποιος δεν έχει λατρέψει το avocado σε αυτή την κλασική αλλά νόστιμη συνταγή;

Spicy βελουτέ σούπα με avocado

Την ασυνήθιστη αυτή σούπα σερβίρει το ξενοδοχείο The Singular Patagonia στην Χιλή και συνδυάζεται υπέροχα με καυτερές πιπεριές.

Η σαλάτα της Frida Kahlo

Η συνταγή αυτή ανήκει στην θρυλική Frida Kahlo και περιλαμβάνεται στο βιβλίο "Frida's Fiesta". Ήταν μία από τις αγαπημένες της σαλάτες την οποία συνήθιζε να ετοιμάζει για τους φίλους της στο σπίτι. Πρόκειται ουσιαστικά για μία μεξικάνικη σαλάτα με κολοκυθάκι, avocado και το πικάντικο τυρί queso añejo.

Ακολουθεί παρακάτω η συνταγή:

Υλικά

  • 8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 6 μικρά κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες
  • 100γρ. τυρί queso añejo ή παρμεζάνα
  • 2 κουταλιές της σούπας κόλιανδρο

Εκτέλεση

  1. Σε ένα γυάλινο μπολ ρίξε μέσα το ελαιόλαδο μαζί με το ξύδι, το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακάτεψε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
  2. Σε ένα μικρό τηγάνι ζέστανε λίγο λάδι και μαγείρεψε τα κολοκυθάκια σε μέτρια φωτιά (για περίπου 10 με 12 λεπτά) μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
  3. Αφού κρυώσουν σέρβιρέ τα σε ένα πιάτο μαζί με το αβοκάντο, το τυρί queso añejo (ή παρμεζάνα) και τον κόλιανδρο.

Burger με chorizo, avocado, τηγανιτό αυγό και spicy mayo

Ένας από τους πιο αγαπημένους και ταιριαστούς συνδυασμούς είναι αναμφισβήτητα avocado μαζί με αυγό και αυτό το burger τα συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο.

Σαλάτα με καστανό ρύζι και avocado

Ένας από τους πιο γευστικούς συνδυασμούς για να τον εντάξεις στην καθημερινή σου διατροφή.

California sandwich

Ψωμί ολικής άλεσης, λαχανικά της επιλογής σου και τυρί Monterey Jack.