Όσοι chef υπάρχουν στην Ελλάδα, τόσες συνταγές για κουραμπιέδες θα βρεις! Το ζήτημα είναι να επικεντρωθείς στα tips για το πως θα διαχειριστείς όλα τα υλικά αλλά και για το πως θα συντηρήσεις τους κουραμπιέδες μόλις γίνουν.
Δες εδώ τα tips που πρέπει να έχεις στα υπόψη σου για να πετύχουν οι κουραμπιέδες:
Tips:
- Ξεκινάμε χτυπώντας το βούτυρο με τη ζάχαρη. Όσο πιο αφράτο γίνεται το μείγμα του βουτύρου στο μίξερ, τόσο πιο αφράτος θα γίνει ο κουραμπιές. Πρέπει να μοιάζει με σαντιγί, κάτι που χρειάζεται minimum 20 λεπτά.
- Μόλις τελειώσει αυτή η διαδικασία θα προσθέσουμε το αλεύρι. Το αφράτεμα του βουτύρου με τη ζάχαρης απαιτεί πολύ δυνατό χτύπημα. Όμως μόλις προστεθεί το αλεύρι, πρέπει το χτύπημα να γίνεται αργά, σε χαμηλή ταχύτητα για να μην διαλυθεί η αφράτη υφή που έχει το μείγμα.
- Για το ψήσιμο του κουραμπιέ επιλέγουμε πάντα χαμηλή θερμοκρασία γιατί θέλουμε να είναι μαλακός, να διατηρήσει τη βουτυρένια του γέυση και να είναι λευκός.
- Αν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε ροδόνερο ή ανθόνερο, θα τους ραντίσουμε όταν είναι καυτοί.
- Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη όταν έχουν κρυώσει εντελώς. Διαφορετικά η πρωτη στρώση της ζάχαρης άχνης που θα έρθει σε επαφή με τον κουραμπιέ θα μαλακώσει και θα πανιάσει.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr