Follow us

10 ιδέες για να περάσεις καλά τον Μάρτιο

Όλα όσα πρέπει να κάνεις αυτόν τον μήνα

Αρκεί να ρίξεις μία ματιά γύρω σου για να δεις ότι η φύση έχει αρχίζει να ξυπνά και να χορεύει σε ανοιξιάτικους ρυθμούς. Αν μάλιστα καταφέρεις να αποδράσεις από την πόλη, θα καταλάβεις πραγματικά πώς περνάμε πια σε μία άλλη εποχή. Εκτός όμως από αυτή την κυριολεκτική μεταφορά από τον χειμώνα στην άνοιξη (λουλούδια ανθίζουν, πουλάκια κελαηδάνε), κάτι αλλάζει και μέσα μας.

Διάθεση για αλλαγές, εκκαθαρίσεις, νέες εμπειρίες και περισσότερες βόλτες κάτω από τον ήλιο, σε μία μέρα που μεγαλώνει, αλλά και στα βράδια που θα γλυκάνουν. Ο πρώτος μήνας της άνοιξης είναι εδώ και εμείς συγκεντρώσαμε 10 ιδέες για να περάσεις καλά τον Μάρτιο.

Αυτή η λίστα ξεκινά ανάποδα με ένα τραγούδι:

Και συνεχίζει κάπως έτσι:

Ένα απογευματινό τσάι με την Ελένη Ψυχούλη οργανώνει τη Δευτέρα 6 Μαρτίου το L' abbuffata στο υπέροχο νεοκλασικό που στεγάζεται στον Πειραιά. Βουτήματα, καναπεδάκια, Idi Prikos, ξεχωριστές ποδιές και πιάστρες για την κουζίνα, αλμυρές λιχουδιές και γλυκές κουβέντες περιμένουν τους παρευρισκόμενους. (Κολοκοτρώνη 32, Πειραιάς,τηλ. κρατήσεων: 2130347456)

Μετά την ντουλάπα σειρά έχει το νεσεσέρ σου. Όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα ντύσιμο έτσι και το μακιγιάζ γίνεται πιο ανάλαφρο. Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να ξεκινήσεις τις beauty αγορές.

Πορτρέτο του αγαπημένου σου κατοικιδίου φτιάχνει το Studio Legohead, αρκεί να στείλεις μία φωτογραφία σε υψηλή ανάλυση. Γιατί να μην έχεις ένα κάδρο από τον σκύλο ή τη γάτα σου και μάλιστα σε ανοιξιάτικο τοπίο;

Η άνοιξη θέλει να μπει στην ντουλάπα σου και να σπάσει τη μονοτονία του μαύρου και του γκρι. Και ο καλύτερος τρόπος είναι σίγουρα ένα φόρεμα με λουλούδια. Ένα κλικ στο Olive Clothing θα σε πείσει.

Η νέα άφιξη στην πόλη είναι βγαλμένη από ταινία και σε μεταφέρει σε ένα ζεστό βράδυ Ιουλίου σε μία εξωτική παραλία. Το The Big Kahuna του chef Στέφανου Στεφανίδη σερβίρει burger κροκόδειλου, kobe και αστακού, ramen, τσιμιτσάνγκα και τηγανιτό ανανά, πάπια σε bao και πολλά ακόμα πιάτα που μυρίζουν καρύδα, σε ένα σκηνικό που θυμίζει καλύβα σέρφερ. (Σαλαμίνος, Κεραμεικός, τηλ. 2105244100)

Στο πλαίσιο της ιδέας «Κουζίνες του Κόσμου» το Ξενοδοχείο St.George Lycabettus παρουσιάζει το Φεστιβάλ Ισπανικής Γαστρονομίας (14-31 Μαρτίου).Ο πολυβραβευμένος Ισπανός chef , Sergio Garrido Cantero έρχεται στην Αθήνα από το φημισμένο Costa del Sol για να δημιουργήσει ένα gourmet μένου βασισμένο σε γεύσεις της χώρας του, στο La Suite Lounge Restaurant στον 6ο όροφο του ξενοδοχείου. Το μενού συνοδεύεται από αναγνωρισμένα Ισπανικά κρασιά και κοστίζει 35€ κατ’άτομο. (Για κρατήσεις 210 7416191)

«Το Τελευταίο Ψέμα» παρουσιάζεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολλάρι. Ο Μιχάλης Κακογιάννης συνθέτει με το «Τελευταίο Ψέμα» ένα ρέκβιεμ για τη σήψη και την παρακμή της κυνικής και επιπόλαιης εύπορης τάξης που προήλθε από τα ερείπια της Κατοχής και του Εμφυλίου. Η ματιά του δημιουργού καταγράφει με ακρίβεια αλλά και με ευαισθησία μια εποχή ραγδαίων ηθικών εκπτώσεων. Με οδηγό το σενάριο, ο Ένκε Φεζολλάρι χρησιμοποιεί τις επιπλέον σκηνές που δεν είχαν συμπεριληφθεί στην ταινία και σημειώνει «Σήμερα, που όλες οι αξίες είναι σε κρίση, τα διάφορα ερωτήματα γεννιούνται: Μπορεί κάποιος να πετύχει το σκοπό του χωρίς ηθικές εκπτώσεις; Μέχρι πού μπορεί να φτάσει κανείς; Υπάρχει γυρισμός;» (κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21.30, και Κυριακή στις 19.00)

Τέλος, το σπίτι σου "φωνάζει" για ζεστά και χαρούμενα χρώματα που σου θα ανανεώσουν τον χώρο και θα σου φτιάξουν τη διάθεση. Τόλμησε το κίτρινο και δημιούργησε ένα ανοιξιάτικο blend, με πολλά μαξιλάρια (H&M).

Είναι η κατάλληλη εποχή για να αρχίσεις να φτιάχνεις το μπαλκόνι σου. Η κηπουρική δεν είναι μόνο μία υπέροχη ασχολία, αλλά και ένα απαραίτητο μέσο για να καταφέρεις να δημιουργήσεις το τέλειο καλοκαιρινό σκηνικό (ναι, δεν είναι τόσο μακρινό όσο νομίζεις).

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr