Από τον Λευτέρη Λαζάρου
Χρόνος προετοιμασίας 15
Χρόνος μαγειρέματος 10-15
Υλικά για 1 πίτσα
1 στήθος κοτόπουλο (φιλέτο)
αλάτι και πιπέρι
2 -3 κ. σ. έτοιμη μπάρμπεκιου (ΒΒQ) sauce
λίγο ελαιόλαδο
2/3 φλιτζ. τυρί για πίτσα
Εκτέλεση
Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο. Το βάζουμε σε ένα ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί κουζίνας (για να μην έχουμε και πολύ πλύσιμο!) και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Βγάζουμε το κοτόπουλο, το κόβουμε σε φετούλες και το μαρινάρουμε στη σάλτσα BBQ για 10 λεπτά.
Σε καλά αλευρωμένο πάγκο, με ένα πλάστη ανοίγουμε την ζύμη μας και φτιάχνουμε μια βάση πίτσας διαμέτρου 22 εκ. περίπου.Τη τοποθετούμε σ' ένα ρηχό ταψάκι και αλείφουμε την επιφάνεια της ζύμης με λίγη BBQ sauce. Μοιράζουμε από πάνω τις μαριναρισμένες φέτες κοτόπουλου. Πασπαλίζουμε με το τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200-220 °C για 10-15 λεπτά.
Tip: Για να προσθέσουμε μία νότα φρεσκάδας, κόβουμε λίγη ντομάτα σε κυβάκια, τη στραγγίζουμε από τα υγρά της και πασπαλίζουμε την πίτσα, αφού έχει ψηθεί.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr