Follow us

Βασική συνταγή για μπεσαμέλ από τον Νικόλαο Τσελεμεντέ

Μια συνταγή - συμπλήρωμα στις βασικές συνταγές της ελληνικής κουζίνας

Μια συνταγή - συμπλήρωμα στις βασικές συνταγές της ελληνικής κουζίνας

Moussaka

Βρες παρακάτω την βασική συνταγή για μπεσαμέλ από τον μεγαλύτερο εκπρόσωπο της ελληνικής κουζίνας, τον Νικόλαο Τσελεμεντέ. Μια συνταγή - συμπλήρωμα στις βασικές συνταγές όπως είναι το παστίτσιο και ο μουσακάς.

Παραδοσιακή συνταγή για μουσακά | Το τέλειο Κυριακάτικο τραπέζι

Βασική συνταγή για μπεσαμέλ από τον Νικόλαο Τσελεμεντέ

Χρόνος προετοιμασίας: 30’

Υλικά για μία δόση

• 3 ποτήρια γάλα (φρέσκο)

•7 κουταλιές σούπας αλεύρι ή κορν φλάουρ

•5 κουταλιές σούπας βούτυρο

•Αλάτι, πιπέρι

•Μοσχοκάρυδο τριμμένο (προαιρετικά)

•2 αβγά (ελαφρά χτυπημένα)

Εκτέλεση

-Ρίχνετε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και το αφήνετε σε μέτρια φωτιά, να λιώσει. Προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε με

ξύλινη σπάτουλα ή με το σύρμα, μέχρι να ενωθεί το αλεύρι με το βούτυρο.

-Προσθέτετε το γάλα με μια κοφτή κίνηση, συνεχίζοντας το ανακάτεμα και προσέχοντας να μη σας σβολιάσει το αλεύρι, μέχρι να πετύχετε ένα ομοιογενές μείγμα.

-Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνετε την ένταση της φωτιάς και αφήνετε να σιγοβράζει, ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι να δέσει η κρέμα.

-Αποσύρετε την κρέμα από τη φωτιά, προσθέτετε τα μπαχαρικά, (αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο) και την αφήνετε να κρυώσει.

-Ρίχνετε στην κρέμα τα αβγά ελαφρώς χτυπημένα και ανακατεύετε με γρήγορες κινήσεις για να ενσωματωθούν αμέσως στο μείγμα. Η κρέμα σας πρέπει να είναι λεία.

Ανάλογα με τη χρήση της μπεσαμέλ, πρέπει να αλλάζει και η πυκνότητά της:

α) αραιή για σάλτσες ή σούπες. β) μέτρια (κανονική) για παστίτσιο, το μουσακά και τα ογκρατέν. γ)πυκνή για τυρόπιτες, μπουρέκια, κροκέτες.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr