Τυρόπιτα και μακαρονάδα της στιγμής από την Ελένη Ψυχούλη
Τυρόπιτα Στιγμής
Υλικά
4 φύλλα κρούστας
150 γρ. φέτα
Ελαιόλαδο
Φρέσκο θυμάρι ή άλλο μυρωδικό
Πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο στον πάτο του τηγανιού μας και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Τοποθετούμε τα πρώτα δύο φύλλα στο τηγάνι με ακανόνιστο τρόπο – αυτό που λέμε «πατσαβουριαστά», αρκεί να καλύψουν όλον τον πάτο του τηγανιού. Ρίχνουμε τη φέτα (ή οποιοδήποτε άλλο τυρί) σε κομμάτια και προσθέτουμε το θυμάρι. Σκεπάζουμε με τα άλλα δύο φύλλα καλά ώστε να καλύψουμε το τυρί και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο από πάνω. Περιμένουμε να ψηθεί από τη μια πλευρά και την γυρίζουμε μετά από την άλλη. Μπορούμε να την τρυπήσουμε με μαχαίρι σε διάφορα σημεία προκειμένου να ψηθεί πιο γρήγορα. Η τυρόπιτα είναι έτοιμη όταν ροδίσει κι από τις δύο πλευρές και μπορείτε να τη φάτε ως κολατσιό ή ως μεσημεριανό με μια ωραία σαλάτα.
Πέννες με κοτόπουλο
Υλικά
1 πακ. πέννες
1 φιλέτο κοτόπουλου κομμένο σε κυβάκια
2 σκ. σκόρδο
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. πάπρικα
250 γρ. μανιτάρια
1 κλων. δενδρολίβανο ή θυμάρι
1 ματσάκι μαϊντανό
1 σφην. κονιάκ
Αλάτι & πιπέρι
Παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πέννες σε αλατισμένο νερό για όση ώρα προτείνει ο κατασκευαστής.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο στον πάτο. Αφήνουμε να ζεσταθεί καλά και παράλληλα κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες. Ρίχνουμε τα κυβάκια κοτόπουλου στο τηγάνι και το σοτάρουμε ελαφρώς. Προσθέτουμε την πάπρικα, το σκόρδο και τα μανιτάρια. Μόλις ψηθεί το κοτόπουλο, βάζουμε το δεντρολίβανο ή το θυμάρι και σβήνουμε με το κονιάκ. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε στο τηγάνι τις βρασμένες πέννες, αφού τις στραγγίξουμε ή χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα για να τις μεταφέρουμε κατευθείαν από την κατσαρόλα στο τηγάνι. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και τελειώνουμε πασπαλίζοντας με την τριμμένη παρμεζάνα.
Το σερβίρουμε ζεστό, στολίζοντας με τον μαϊντανό.
[gallery ids="41365,41363"]
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο στον πάτο. Αφήνουμε να ζεσταθεί καλά και παράλληλα κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες. Ρίχνουμε τα κυβάκια κοτόπουλου στο τηγάνι και το σοτάρουμε ελαφρώς. Προσθέτουμε την πάπρικα, το σκόρδο και τα μανιτάρια. Μόλις ψηθεί το κοτόπουλο, βάζουμε το δεντρολίβανο ή το θυμάρι και σβήνουμε με το κονιάκ. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε στο τηγάνι τις βρασμένες πέννες, αφού τις στραγγίξουμε ή χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα για να τις μεταφέρουμε κατευθείαν από την κατσαρόλα στο τηγάνι. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και τελειώνουμε πασπαλίζοντας με την τριμμένη παρμεζάνα.
Το σερβίρουμε ζεστό, στολίζοντας με τον μαϊντανό.
psixouli
psixouli
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr