Ο γνωστός, επιτυχημένος συνδυασμός της φέτας με τη ντομάτα, εδώ δημιουργεί μια υπέροχη αλμυρή τάρτα με φέτα που πρέπει να δοκιμάσεις.
Τάρτα με φέτα και σπανάκι χωρίς αλεύρι | Η πιο ελαφριά εκδοχή του αγαπημένου πιάτου
Για 6-8 κομμάτια. Χρόνος προετοιμασίας: 45΄. Χρόνος ψησίματος: 45΄
Τάρτα με φέτα και ντοματίνια | Υλικά:
- 1 φύλλο έτοιμη ζύμη για τάρτα ή ζύμη κουρού
- 1½ φλιτζ. τσαγιού φέτα (χοντροτριμμένη)
- 8-10 ντοματίνια (κομμένα)
- 2 πιπεριές (πράσινη και κόκκινη)
- 1 μέτριο κρεμμύδι (τριμμένο)
- ελαιόλαδο
- 2 αβγά
- 1½ φλιτζ. τσαγιού
- κρέμα γάλακτος
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε τις πιπεριές, τις πλένετε, τις σκουπίζετε με χαρτί κουζίνας και τις κόβετε σε κυβάκια.
- Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και τις σοτάρετε μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας κατά διαστήματα με ξύλινη σπάτουλα.
- Κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσουν λίγο. Χτυπάτε τα αβγά με την κρέμα γάλακτος.
- Προσθέτετε τη φέτα και τις πιπεριές. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε. Λαδώνετε και αλευρώνετε ελαφρά μια φόρμα τάρτας.
- Απλώνετε στη φόρμα τη ζύμη, φροντίζοντας να ανεβαίνει και στα πλαϊνά της τοιχώματα.
- Αδειάζετε πάνω στη ζύμη το μείγμα της γέμισης και το ισιώνετε με την ανάποδη ενός κουταλιού. Τοποθετείτε από πάνω τα κομμένα ντοματίνια και, εάν η ζύμη σας εξέχει, τη γυρίζετε προς τα μέσα. Ψήνετε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει καλά.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr