Τα ρεβύθια χρειάζονται λίγο χρόνο για να αποκαλύψουν τις γεύσεις τους, αλλά αν ασχοληθείς, είναι ένα από τα πιο γευστικά όσπρια. Αυτή η συνταγή για ρεβυθάδα που ξεκινά από την κατσαρόλα και καταλήγει στο φούρνο, είναι από τις πιο νόστιμες που έχουμε δοκιμάσει.
Συνταγή για ρεβυθάδα
Υλικά
- 500 γρ. ρεβύθια με την φλούδα
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- 1 μεγάλο κολοκύθι τριμμένο
- 1 μεγάλο καρότο τριμμένο
- 1 κ.σ πελτέ
- Χυμό από ένα λεμόνι
- 1/2 λίτρο νερό για το βράσιμο
- 1 φλυτζάνι του τσαγιού λάδι
- Αλάτι
- πιπέρι
- κύμινο
- μαϊντανός αποξηραμένος
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε τα ρεβύθια από το βράδι. Την επόμενη ημέρα προσθέτουμε μία κ.σ. σόδα και λίγο ακόμα νερό και τα αφήνουμε για μισή ώρα. Στη συνέχεια τα ξεπλένουμε πολύ καλά.
Τα βάζουμε στην κατσαρόλα με ενάμιση λίτρο νερό και μόλις πάρει βράση τα ξαφρίζουμε. Προσθέτουμε όλα τα ύλικα (μισή ποσότητα λαδιού) εκτός από το αλάτι και το χυμό λεμονιού που θα τα βάλουμε στο τέλος. Τα αφήνουμε να βράσουν για μία ώρα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι και το λεμόνι. Αν η κατσαρόλα δεν μπαίνει στο φούρνο απευθείας, αδειάζουμε τα ρεβύθια σε ταψί ή γάστρα ξεσκέπαστα, προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά με μισή ώρα.
Από τη μαμά του συνάδελφου δημοσιογράφου Τάσου Μαστρογιάννη.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr