Follow us

Πασχαλινή τηγανιά µε κρασί από την Αργυρώ

Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το argiro.gr

Δυνατή συνταγή για τον Πασχαλινό μπουφέ από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Πασχαλινή τηγανιά µε κρασί

Από τις πιο γευστικές και δοκιμασμένες Πασαχαλινές συνταγές από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Yλικά

1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

1 συκωταριά αρνίσια

1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες

2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

πράσα κομμένα σε λεπτές φέτες

1 μαρούλι χοντροκομμένο

1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

1/2 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε τη συκωταριά. Τη ζεματάμε σε νερό που βράζει για 10΄. Την αφήνουμε να κρυώσει. Την κόβουμε σε μπουκιές. Σε βαθύ τηγάνι τη ροδίζουμε στο ελαιόλαδο για 5΄-6΄. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Τα αφήνουμε να μαραθούν για 5΄-6΄. Τα σβήνουμε με το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα χοντροκομμένα μαρούλια. Σκεπάζουμε με καπάκι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 15΄, να μείνει το φαγητό μόνο με το λάδι του. Προς το τέλος πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr