Αν βαρέθηκες να τρως ένα απλό ψητό κοτόπουλο, αυτό το twist με μαρινάδα από limes είναι η τέλεια λύση που θα διατηρήσει το αποτέλεσμα ελαφρύ αλλά θα το κάνει και πεντανόστιμο!
Κοτόπουλο με πιπεριές και μανιτάρια για ένα λαχταριστό μεσημεριανό
Συνταγή για κοτόπουλο με τέλεια μαρινάδα από limes
Υλικά
- 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
- αλάτι και πιπέρι
- 4 limes
- 2 1/2 κουτ. του γλυκού ξίδι από λευκό κρασί
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 1/2 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένο βασιλικό
Εκτέλεση
- Τρίβουμε τα φιλέτα με αλάτι και πιπέρι και τα βάζουμε σε ρηχό ταψάκι, το οποίο τοποθετούμε κατά μέρος.
- Εν τω μεταξύ στύβουμε το χυμό από τα δύο limes και κόβουμε τη φλούδα τους σε πολύ λεπτές λωρίδες.
- Ρίχνουμε το χυμό των 2 αυτών limes, καθώς και τις λωρίδες της φλούδας τους σε ένα μπολάκι μαζί με το ξίδι και 4 κουταλιές της σούπας από το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά για να αναμιχθούν τα υλικά.
- Περιχύνουμε με το μείγμα αυτό τα φιλετάκια του κοτόπουλου μέσα στο ταψάκι και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για τουλάχιστον 4 ώρες μέσα στο ψυγείο, σκεπασμένα.
- Βγάζουμε τα φιλέτα από τη μαρινάδα, στύβοντάς τα καλά, και τα ψήνουμε για 30 έως 35 λεπτά στο φούρνο, στους 175 βαθμούς, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και να είναι ζουμερά και μαλακά.
- Στο μεταξύ, καθαρίζουμε τα δύο υπόλοιπα limes από τη φλούδα τους, αφαιρώντας ταυτόχρονα και το λευκό τους τμήμα, και τα κόβουμε σε λεπτές, στρογγυλές φέτες.
- Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε τις φετούλες των λεμονιών και το βασιλικό.
- Τηγανίζουμε για 1 λεπτό σε δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίσει να αναδίδεται το έντονο και δυνατό άρωμα του βασιλικού και να μαλακώσουν τα limes.
- Σερβίρουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου συνοδεύοντας με τις φέτες του lime και διακοσμώντας με φυλλαράκια βασιλικού.
Κοτόπουλο με μουστάρδα και μπύρα για ένα γρήγορο υγιεινό γεύμα
Πηγή: Πολίτικη κουζίνα της Λωξάντρας - Τηλεθεατής
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr