Follow us

Κολοκυθάκια γεμιστά με κρέμα αυγολέμονο

Aπό τη μαμά της Σοφίας Καρατζά, την Κυρία Εύη

Ένας από τους πιο νόστιμους τρόπους να απολαύσεις τα πράσινα κολοκυθάκια

Stuffed zucchini

Ένας από τους πιο γευστικούς τρόπους να συνδυάσεις το κρέας με τα λαχανικά είναι η παρακάτω συνταγή, κολοκυθάκια γεμιστά με κρέμα αυγολέμονο. Δες την εύκολη συνταγή.

Ιταλική Καπονάτα | Μια παραδοσιακή συνταγή από τη Σικελία

Κολοκυθάκια γεμιστά με αυγολέμονο - Υλικά:

  • 6 κολοκυθάκια χοντρά
  • 1/2 κιλό ανάμεικτο κιμά (χοιρινό και μοσχαρίσιο)
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1/2 φλιτζάνι ρύζι λίγο ελαιόλαδο
  • λίγο ξύδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • άνηθο και δυόσμο ψιλοκομμένα ή ανάμεικτα
  • αποξηραμένο άνηθο, δυόσμο και ρίγανη

Υλικά για την κρέμα

  • 2 αυγά ολόκληρα
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 2 κουταλιές κορν φλάουερ διαλυμένες σε λίγο νερό
  • το ζωμό από το φαγητό

Υλικά για το βράσιμο

  • αρκετό νερό
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Ξύνουμε τα κολοκύθια, τα πλένουμε καλά και τα κόβουμε σε τρία κομμάτια. Αφαιρούμε το εσωτερικό τους με ένα κουτάλι με προσοχή, ώστε να αφήσουμε αρκετή σάρκα στον πάτο. Τα αλατίζουμε και τα τοποθετούμε σε ένα δισκάκι. Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης καλά, αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγο από το κολοκύθι που αφαιρέσαμε.

Γεμίζουμε με το μείγμα τα κολοκύθια ως πάνω. Κόβουμε στρογγυλά κομμάτι από το εσωτερικό που αφαιρέσαμε και τα χρησιμοποιούμε σαν καπάκια. Βάζουμε σε μία μεγάλη και πλατιά κατσαρόλα με αρκετό νερό γιατί θα μας χρειαστεί για την κρέμα. Στο νερό προσθέτουμε αλατοπίπερο, το βούτυρο και το ελαιόλαδο. Αν θέλουμε, προσθέτουμε΄ ενδιάμεσα και πατάτες.

Σιγοβράζουμε το φαγητό για 1 – 1.5 ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσουν τα κολοκύθια. Σ'ένα κατσαρολάκι σπάμε 2 αυγά, προσθέτουμε αλατοπίπερο και τον χυμό από 2 λεμόνια. Διαλύουμε το κορν φλάουερ σε κρύο νερό και το προσθέτουμε. Ανακατεύουμε καλά με σύρμα, ανοίγουμε το μάτι σε χαμηλή θερμοκρασία να ζεσταθεί και προσθέτουμε σιγά – σιγά και τον ζωμό από το φαγητό, αφού τον σουρώσουμε πρώτα.

Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά με σύρμα, μέχρι να δέσει και να γίνει μία αραιή μπεσαμέλ (αν θέλουμε πιο πηχτή διαλύουμε λίγο ακόμη κορν φλάουερ σε κρύο νερό και το προσθέτουμε). Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο και περιχύνουμε με τη μπεσαμέλ. Από πάνω προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο ή άνιθο.Αν περισσέψει γέμιση, πλάθουμε γιουβαρλάκια και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα, ανάμεσα στα κολοκύθια.

Συνταγή για κεφτεδάκια σε σάλτσα ντομάτας | Ένα πιάτο που λατρεύουν όλοι

Aπό τη μαμά της Σοφίας Καρατζά, την Κυρία Εύη

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr