Η Ιταλική καπονάτα, ιστορικό πιάτο της Σικελίας που αντιπροσωπεύει τον τρόπο ζωής του νησιού με τα απλά της υλικά, γεννήθηκε το 1700 (περιοχή Αγκριτζέντο) ως κύριο πιάτο συνοδευόμενο από φέτες ψωμιού στη σχάρα. Με τον καιρό άλλαξε ρόλο και χρησιμοποιείται πλέον ως ορεκτικό ή συνοδευτικό πιάτο ωστόσο αυτό είναι το πραγματικό της όνομα.
Αφράτα μπιφτέκια κοτόπουλου με βρώμη, για καλή διατροφή και άπαχη πρωτεΐνη
Ιταλική Καπονάτα | Μια παραδοσιακή συνταγή από τη Σικελία:
Υλικά
- 3 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
- 2 κλωνάρια σέλερι
- 1 κόκκινο κρεμμύδι μεγάλο
- 150 γρ. μαύρες ελιές τύπου Καλαμών
- 80 γρ. κάππαρη
- 300 γρ. πασάτα
- 1 χούφτα κουκουνάρια
- ½ ποτηράκι άσπρο ξίδι
- 1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
- λίγα φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
- αραβοσιτέλαιο για τηγάνισμα
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- αλάτι
Κοτόσουπα βελουτέ με τυριά και κρέμα | Η σούπα που πρέπει να δοκιμάσεις
Εκτέλεση
- Κόβεις τις μελιτζάνες σε κύβους και τις βάζεις σε αλατόνερο για 30-40΄.
- Τις ξεπλένεις και τις στεγνώνεις καλά.
- Τηγανίζεις σε αρκετό λάδι μέχρι να ροδίσουν και τις στραγγίζεις σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Στη συνέχεια κόβεις το σέλερι σε μπαστουνάκια και το τηγανίζεις.
- Ξαρμυρίζεις την κάππαρη πολύ καλά, αφαιρείς το κουκούτσι από τις ελιές και τις κόβεις κατά μήκος.
- Κόβεις το κρεμμύδι σε μεγάλες φέτες και τις σοτάρεις σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι.
- Προσθέτεις την πασάτα, τη ζάχαρη, τις μελιτζάνες, το σέλερι, τα κουκουνάρια,
τις ελιές και μαγειρεύεις για 5΄ ακόμη.
- Συμπληρώνεις το ξίδι, δοκιμάζοντας και διορθώνοντας τη γλυκόξινη γεύση.
- Η καπονάτα σερβίρεται κρύα με φύλλα βασιλικού.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr