Συνταγή για το σαρακοστιανό τραπέζι από τον Λευτέρη Λαζάρου
1 χταπόδι
500 γρ. φάβα
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
150 ml ελαιόλαδο
1 φύλλο δάφνης
1.5 λίτρο ζωμό λαχανικών
100 ml βαλσάμικο
Αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε καλά το χταπόδι, κόβουμε την κουκούλα και το αχνίζουμε σε κατσαρόλα με λίγο νερό έτσι ώστε να κοκκινίσει καλά.
Σε καυτή κατσαρόλα με λάδι, σοτάρουμε το κρεμμύδι με την δάφνη και την φάβα και σβήνουμε με ζωμό λαχανικών.
Αφήνουμε να βράσει καλά και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα ζωμό.
Τέλος χτυπάμε στο μπλέντερ την φάβα με το βαλσάμικο και λίγο αλατοπίπερο.
Κόβουμε τα πόδια από το χταπόδι και τα ψήνουμε σε σχάρα ή σε καυτό tefal με λίγο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Σερβίρουμε με ζεστή φάβα.
Tips: Μπορούμε να μαρινάρουμε το χταπόδι σε λαδόξυδο, εστραγκόν και κάπαρη για περισσότερη γεύση.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr