Τα μπράουνις σοκολάτας είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά και ο συνδυασμός τους με καραμέλα είναι πραγματικά αξεπέραστος. Δες παρακάτω την εύκολη συνταγή από τον food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδη, Cool artisan.
Vegan κορμός σοκολάτας χωρίς ζάχαρη, έτοιμος σε 5 λεπτά
Brownies σοκολάτας με αλμυρή καραμέλα | Υλικά:
- 70 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 πρέζες αλάτι
- 60 γρ. βούτυρο
- 300 γρ σοκολάτα (εγώ χρησιμοποίησα μαύρη αλλά μπορείς να παίξεις με τις αναλογίες βάζοντας 150 γρ σοκολάτα γάλακτος και 150 γρ μαύρη κουβερτούρα)
- 2 μεγάλα αυγά
- 200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 βανίλια (αν χρησιμοποιήσεις υγρή θα χρειαστείς 2 κουταλιές)
- 150 γρ. καρύδια χοντροσπασμένα (προαιρετικά)
- 150 ml αλμυρή καραμέλα γάλακτος (δες τη συνταγή εδώ:Συνταγή για κρέμα αλατισμένης καραμέλας από το Στέλιο Παρλιάρο)
Εκτέλεση
Προθερμαίνεις το φούρνο στους 160°C στον αέρα και βουτυρώνεις ένα μικρό ταψάκι. Εγώ προτιμώ πυρέξ για να τσεκάρω ότι έχει ψηθεί από όλες τις πλευρές. Ψιλοκόβεις τις σοκολάτες και τις λιώνεις σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο. Αφήνεις για 5 -10 λεπτά να κρυώσει το μείγμα.
Χτυπάς τα αυγά με τη ζάχαρη για 5 λεπτά να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Προσθέτεις τη βανίλια και το αλάτι. Με μια σπάτουλα προσθέτεις απαλά τις σοκολάτες και ανακατεύεις Προσθέτεις το αλεύρι και αναδιπλώνεις το μίγμα. Προσθέτεις τα καρύδια και μεταφέρεις το μείγμα στο ταψί.
Με ένα μικρό κουτάλι αφήνουμε πάνω στην επιφάνεια κουταλιές από αλμυρή καραμέλα γάλακτος. Σε αυτή τη φάση χρησιμοποιείς μόνο τη μισή ποσότητα. Ψήνεις για 35 λεπτά και το βγάζεις από το φούρνο. Τα μπράουνις σοκολάτας είναι έτοιμα.
Μετά από 10 λεπτά προσθέτεις την υπόλοιπη καραμέλα, κόβεις σε κομμάτια και σερβίρεις.
Για περισσότερες συνταγές, ιδέες και έμπνευση κάνε κλικ στο Facebook.com/Cool Artisan
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr