Follow us

Δέσποινα Βανδή | 5 εύκολες, νόστιμες και υγιεινές συνταγές που έχει μοιραστεί από τα social media

Νηστίσιμο κέικ, vegan πατατοκεφτέδες, τσουρέκια και άλλες συνταγές από την αγαπημένη τραγουδίστρια

Δέσποινα Βανδή

Σήμερα στις 20.00 ξεκινά το συναρπαστικό ταξίδι της Δέσποινας Βανδή στην Ελλάδα με την εκπομπή «My Greece». Πρώτος σταθμός της παρουσιάστριας και τραγουδίστριας, μαζί με τον συνοδοιπόρο της και σεφ, Βαγγέλη Δρίσκα, τα Ιωάννινα με μια στάση στο Μέτσοβο.

Οι δυο τους θα συναντήσουν ανθρώπους από αυτές τις περιοχές, θα μιλήσουν για την ιστορία του τόπου και θα δοκιμάσουν τις γεύσεις της περιοχής. Η Δέσποινα, σε αυτή τη νέα της δουλειά, καταπιάνεται με δύο από τις μεγαλύτερες αγάπες της, τα ταξίδια και τη μαγειρική.

Δέσποινα Βανδή – Ντέμης Νικολαΐδης | Φωτογραφίες από το σπίτι του ζευγαριού (+η κουζίνα που θα ζήλευαν όλοι στο MasterChef)

Όσον αφορά στη δεύτερη, η αγαπημένη τραγουδίστρια πολλές φορές μπαίνει στην κουζίνα και μοιράζεται με τους διαδικτυακούς της φίλους συνταγές, tips μαγειρικής και φωτογραφίες πιάτων, κάνοντας σχεδόν βέβαιο το γεγονός πως κάποια στιγμή θα βλέπαμε από εκείνη ένα επαγγελματικό πλάνο σχετικό με τη μαγειρική, και η στιγμή αυτή επιτέλους έφτασε!

Δέσποινα Βανδή | Ίσως ζηλέψεις λίγο με αυτά που θα δεις στο προφίλ της (αλλά σου έχει και ένα δώρο)

Δέσποινα Βανδή συνταγές | Με αφορμή τη σημερινή της πρεμιέρα, συγκεντρώσαμε πέντε αγαπημένες της συνταγές που έχει κατά καιρούς μοιραστεί μέσα από το Instagram.

Καταπληκτικό νηστίσιμο κέικ

-10 κ.σ καλαμποκέλαιο
-6 κ.σ κακάο
-2 φλιτζάνια ζάχαρη
-2 φλυτζάνια νερό
-1 κ.σ κονιάκ
-1 κ.γ μπέικιν
-2 βανίλιες
-3 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει
-ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Εκτέλεση-Βράζετε για πολύ λίγο όλα τα υγρά υλικά!Ριχνετε στην κατσαρόλα όλα τα στερεά και ανακατεύετε πολύ καλά!
-Βάζετε το μείγμα στη φόρμα και ψήνετε στους 180 για 50’ στον αέρα!

Vegan πατατοκεφτέδες με λαχανικά

Βράστε πατάτες και μόλις κρυώσουν τις πολτοποιείτε όπως για πουρέ και προσθέτετε αλεύρι όσο χρειαστεί για να μπορείτε να πλάσετε μικρές μπάλες!
Στη συνέχεια κάνετε μια λακουβιτσα στη μέση και γεμίζετε την μπάλα πατάτας με λαχανικά της αρεσκείας σας που έχετε ήδη ψιλοκοψει και σοταρει με λίγο λάδι κι αν θέλετε προσθέτετε λίγο τυρί vegan, η ο,τι αγαπάει η καρδιά σας-προσωπικά προτιμώ τα vegan-και είτε τα βάζετε στο φούρνο με λίγο λάδι είτε σε αντικολλητικό τηγάνι!

Υγιεινές μπάρες ενέργειας με φυστικοβούτυρο και σοκολάτα

Φτιάχνετε τη βάση αναμιγνύοντας σε ένα μπολ:-3κ.σ. φυστικοβουτυρο
-1 κ.σ. ταχίνι
-2 κ.σ. λάδι καρύδας
-2 κ.σ. Αγαύη ή σφενδαμο
-2 βανίλιες
-λίγο αλάτι
-1 κ.γ τσια
-1 κ.γ λιναροσπορο
-1 φλυτζανι φαγοπυρο η κουακερ εάν δεν το βρείτεΤα ανακατεύετε με ένα κουτάλι να γίνει μια σφιχτή ζύμη και την στρώνετε σε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι και την αφήνετε 1 ώρα στο ψυγείο!
Λιώνετε στη συνέχεια 1 σοκολάτα κουβερτούρα μαζί με 1 κ.σ φυστικοβουτυρο και 1κ.σ λάδι καρύδας.Μόλις παγώσει η βάση σας στο ψυγείο ρίχνετε από πάνω το μείγμα σοκολάτας και το αφήνετε άλλη μια ώρα στο ψυγείο!Στη συνέχεια το κόβετε λωρίδες ή μπουκιτσες ,τα βάζετε σε σακουλάκια και τα βγάζετε από το ψυγείο κάθε φορά που θέλετε να τα φάτε!Παίξτε με το μείγμα της βάσης και βάλτε ο,τι άλλο superfood θέλετε - κράνμπερι, ξηρούς καρπούς αλεσμένους ,γκοτζι μπερι- είναι ένας τρόπος να φάνε τα παιδιά σωστά και με απόλυτη ευχαρίστηση.

Υγιεινή κρέπα με γιαούρτι από γάλα καρύδας

Για την κρέπα:-4 κ.σ. φαγοπυρο και αμαρανθο και 1 ασπράδι αυγού-Από πάνω: γιαούρτι από γάλα καρύδας, μύρτιλλα, ρόδι, τσια,  λιναροσπορο, ηλιόσπορο και κολοκυθοσπορο, φουντούκια καρύδια και λίγο σιρόπι αγαύης

Συνταγή για υπέροχα τσουρέκια


Υλικά:
-6 αυγά 
-180 γρ.μαγια 
-2 1/2 κιλά αλευρι για όλες τις χρήσεις 
-1 1/2 φλ χλιαρό νερο
-300γρ βούτυρο αιγοπρόβειο 
-750 ζάχαρη 
-600 γρ γάλα 
-1 φακελάκι μαχλέπι 
-1 φακελάκι κακουλε 
-5-6 κομματάκια μαστίχας 
-1/2 κγ αλάτι 
-Ξύσμα από 1 πορτοκαλι Εκτέλεση 
-Ετοιμάζουμε το προζυμι. Νερό μαγιά και 1/2 κιλό αλεύρι!
-Να θυμάστε ότι το σημαντικότερο στο να φτιάξετε τσουρέκια είναι πως όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου! Τα του ψυγείου να μην είναι παγωμένα και τα ζεστά να μην είναι καυτά!
-Όση ώρα κάνει το προζύμι να φουσκώσει εγώ παράλληλα κάνω τα παρακάτω!
-Λιώνω του βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και το βάζω στην άκρη. Στη συνέχεια ζεσταίνω το γάλα και ρίχνω μέσα τη ζάχαρη και ανακατεύω!Τα αυγά θα τα ρίξω χτυπημένα μέσα στο υγρό αυτό μείγμα αφού έχει γίνει χλιαρό! Έτσι έχω άλλο ένα κατσαρολάκι με το μείγμα γάλα-ζάχαρη-αυγά έτοιμο και το βάζω κι αυτό στην άκρη!
Ρίχνω περιμετρικά στη λεκάνη το αλεύρι αφήνοντας μια τρύπα στη μέση. Πάνω στο αλεύρι ρίχνω το αλάτι το ξύσμα το μαχλέπι το κακουλε και τη μαστίχα την οποία πρέπει να την κάνετε σκόνη είτε με γουδι και γουδοχέρι -πατροπαράδοτα- είτε στο multi όπου θα τη χτυπήσετε με λίγη ζάχαρη!
-Ανακατεύετε τα υλικά με το αλεύρι! Τρελαίνομαι με τις πρώτες αυτές μυρωδιές!
-Όταν το προζύμι είναι έτοιμο ρίχνετε το μείγμα γαλα -ζάχαρη -αυγά και προσπαθείτε ζουλωντας το (δε μπορώ αλλιώς να σας το περιγράψω) να το διαλύσετε όσο γίνεται!
-Στη συνέχεια το ρίχνετε όλο αυτό στη μέση της λεκάνης και ζυμώνετε!Τα χέρια κολλάνε και μπορεί να νομίζετε ότι αποτύχατε!
-Τότε ρίχνετε λίγο λίγο το λιωμένο αγνό βούτυρο στα χέρια σας και συνεχίζετε την προσπάθεια!Θα δείτε στο τέλος ποσο ωραίο γίνεται!
-Σκεπάζετε με βρεγμένες πετσέτες και τυλίγετε με μια κουβέρτα τη λεκάνη και την αφήνετε σε ζεστό μέρος!Μην είναι κανένα παράθυρο ανοιχτό δίπλα.
-Το αφήνετε τουλάχιστον για 1 ώρα!
-Στη συνέχεια σε έναν πάγκο πλάθετε τα τσουρέκια σας-μην αλευρώσετε τον πάγκο!
-Τα βάζετε στο ταψί με λαδόκολλα από κάτω!
-Τα αλείφετε με αυγό και τα ψήνετε για 25' -έχετε προθερμανει το φούρνο εννοείται- στους 175 βαθμούς! Αναλόγως βέβαια πάντα με το φούρνο σας!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr