Συνταγή για τρουφάκια σοκολάτας
Υλικά για 24 τρούφες
300 γρ κουβερτούρα σπασμένη σε κομματάκιa
60 ml κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές μπράντι ή κονιάκ
100 γρ. ψίχα από φιστίκια Αιγίνης ψιλοκομμένη
100 γρ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
100 γρ. κακάο κοσκινισμένο
Εκτέλεση:
1. Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Αναμειγνύετε τη λιωμένη κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος και το κονιάκ ή το μπράντι. Προσθέτετε την καρυδόψιχα, την άχνη και τα φιστίκια Αιγίνης και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε το μείγμα να σφίξει στο ψυγείο μέχρι να πλάθεται.
2. Φτιάχνετε με το μείγμα 24 μικρές τρούφες και τις κυλάτε στο κακάο ώστε να καλυφτούν από παντού. Αφήνετε τις τρούφες να κρυώσουν και τις σερβίρετε φτιάχνοντας ένα μικρό βουναλάκι. Διατηρούνται σε μεταλλικό κουτί
Προετοιμασία 25΄
Ψήσιμο 2΄
Brownies σοκολάτας με βρώμη: Η υγιεινή εκδοχή χωρίς ζάχαρη με συνταγή διατροφολόγου
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr