Ελάχιστοι είναι εκείνοι που δεν θα ενθουσιαστούν στη θέα ενός ραβανί, ένα από τα πιο κλασικά πολίτικα γλυκά που είναι πεντανόστιμο τόσο μόνο του, όσο και συνοδευμένο με παγωτό ή γλυκό του κουταλιού. Δες παρακάτω την εύκολη συνταγή για ραβανί.
Συνταγή για λυχναράκια | Δοκίμασε τα παραδοσιακά κρητικά καλιτσούνια
Συνταγή για ραβανί
Υλικά
- 400 γρ σιμιγδάλι χοντρό
- 200 γρ ζάχαρη
- 150 γρ αλεύρι
- 700 γρ γιαούρτι στραγγιστό
- 2 αυγά
Για το σιρόπι
- 1,5 γρ ζάχαρη
- 1,5 lt νερό
- 1 φλούδα λεμόνι
- 1 κ.σ. γλυκόζη
Eκτέλεση
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη και το αλεύρι με το χέρι και τα αφήνουμε.
Ανακατεύουμε τα αυγά με το γιαούρτι και τα ρίχνουμε στο παραπάνω μείγμα, ανακατεύουμε μέχρι να υγραθεί όλο το μείγμα. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί 1 ώρα. Στα 45΄ ανάβουμε τον φούρνο στις αντιστάσεις στους 180-200 βαθμούς σε ταψί 30-40εκ. Αφού ξεκουραστεί ρίχνουμε ½ κουταλάκι σόδα φαγητού και ανακατέυουμε. Το ψήνουμε για περίπου 30’ μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Για το σιρόπι
Τα βράζουμε για 8’ , ρίχνουμε μία βανίλια και το κατεβάζουμε. Στην συνέχεια ζεστό το ένα ζεστό και το άλλο ρίχνουμε το σιρόπι και το αφήνουμε καμιά ώρα να ξεκουραστεί, στην συνέχεια το κόβουμε κομμάτια και σερβίρουμε.
Συνταγή για τυρόπιτα με κασέρι, φέτα, γραβιέρα | Ένα από τα πιο κλασικά και λαχταριστά πιάτα
Aπό τη μαμά της Αναστασίας Κουμούρα, την Κυρία Μαρία, Ημαθία
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr