Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή του Γαβριήλ Νικολαΐδη
Πηγή: coolartisan.net
Υλικά
Για τη γέμιση
5 μήλα
150 γρ ζάχαρη
1 κσ. μαργαρίνη
1 κγ. κανέλα
1 χούφτα ψιλοκομμένα καρύδια (προαιρετικά)
Για τη ζύμη
300 γρ ηλιέλαιο
300 γρ ρετσίνα
1&1/2 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (750 γρ)
ελάχιστο αλάτι
Εκτέλεση
Κόβουμε τα μήλα σε κυβάκια και τα βάζουμε μέσα σε κατσαρόλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης.
Φέρνουμε σε βρασμό με ανοιχτή την κατσαρόλα ώστε να εξατμιστούν τα υγρά, για περίπου 10 λεπτά.
Όταν ετοιμαστεί η γέμιση, την αφήνουμε να κρυώσει.
Σε περίπτωση που μείνουν υγρά, προσθέτουμε λίγη τριμμένη φρυγανιά.
Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη ζύμη, ανακατεύοντας όλα τα υλικά, ώστε να γίνουν μια μαλακή ζύμη που να πλάθετε εύκολα.
Παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμη και το πλάθουμε σαν μπαλάκι.
Στη συνέχεια το ανοίγουμε με ένα πλάστη και το τοποθετούμε πάνω στη θήκη για ατομική τάρτα.
Τοποθετούμε τη γέμιση στο κέντρο της τάρτας και καλύπτουμε με ένα κομμάτι ζύμης.
Ψήνουμε στους 180°C στον αέρα, για περίπου 30 – 40 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα ξανθό χρώμα.
Αν δεν έχεις θήκες για ατομικά ταρτάκια μπορείς να τα πλάσεις σαν τυροπιτάκια.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr