Follow us

Συνταγές με σοκολάτα | Σπιτική πραλίνα, μπισκότα σοκολάτας και μους σοκολάτας χωρίς αβγά

Σπιτική πραλίνα φουντουκιού, μπισκότα σοκολάτας με καραμέλα και μους σοκολάτας

Σπιτική πραλίνα φουντουκιού, μπισκότα σοκολάτας με καραμέλα και μους σοκολάτας

Untitled collage

Το Σαββατοκύριακο είναι μια τέλεια ευκαιρία για να βγεις λίγο εκτός προγράμματος και να απολαύσεις τις πιο αγαπημένες σου γλυκιές συνταγές. Αν είσαι λάτρης της σοκολάτας, μπορείς να δοκιμάσεις ένα από τα παρακάτω πεντανόστιμα σοκολατένια γλυκά από τους αγαπημένους μας food bloggers.

Προφιτερόλ χωρίς ζάχαρη με λίγες θερμίδες | Η εύκολη συνταγή

Συνταγές με σοκολάτα | 3 λαχταριστά σοκολατένια γλυκά:

#1. Σπιτική πραλίνα φουντουκιού

Συνταγές με σοκολάτα | Σπιτική πραλίνα, μπισκότα σοκολάτας και μους σοκολάτας χωρίς αβγά

Υλικά:

  • 125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 150 γρ. μαργαρίνη
  • 5 κ.σ. κακάο άγλυκο κοσκινισμένο
  • 1 φλ. πολύ καλά αλεσμένα φουντούκια (να είναι σκόνη)
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι (Προαιρετικά)
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού στιγμιαίου καφέ (Προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  • Λιώνουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο σε μπεν μαρί.
  • Προσθέτουμε το κακάο και το ζαχαρούχο γάλα.
  • Τέλος προσθέτουμε τα αλεσμένα φουντούκια, το αλάτι και τον καφέ.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά με σπάτουλα και αφήνουμε την πραλίνα να κρυώσει. Τη διατηρούμε στο ψυγείο.

Από το Cool Artisan. Για περισσότερες συνταγές κάνε κλικ στο coolartisan.net και στο facebook.com/CoolArtisan

#2. Μπισκότα σοκολάτας με καραμέλα

Συνταγές με σοκολάτα | Σπιτική πραλίνα, μπισκότα σοκολάτας και μους σοκολάτας χωρίς αβγά - εικόνα 2

Υλικά

300 γρ. Κουβερτούρα (για λιώσιμο)

80 γρ. Βούτυρο

4 Αυγά

250 γρ. Ζάχαρη

200 γρ. Αλεύρι ( για όλες τις χρήσεις )

1 κ.γ. Βaking powder

1 συσκευασία Κρέμα Καραμέλα

200 γρ. Κουβερτούρα ( λιωμένη για στόλισμα )

Εκτέλεση

Σε σκεύος ανακατεύω το αλεύρι με το baking powder και τα κοσκινίζω. Λιώνω τα 300 γρ. κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρί.

Χτυπώ τα αυγά και τη ζάχαρη με το σύρμα μέχρι να φουσκώσουν. Προσθέτω το αλεύρι-baking powder και ανακατεύω ελαφριά. Τώρα ρίχνω τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύω καλά πλέον. Βάζω τη ζύμη στο ψυγείο (σκεπασμένη με μεμβράνη ) να ξεκουραστεί όλο το βράδυ. Ετοιμάζω ένα επίπεδο ταψί, στρώνοντας με λαδόκολλα. Πλάθω τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια και τα αραδιάζω πάνω στην λαδόκολλα “κρατώντας” απόσταση ασφαλείας μεταξύ τους, γιατί απλώνονται στο ψήσιμο.Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο ( 180 βαθμούς ) για περίπου 15 λεπτά. Τα ξεφουρνίζω και τα αφήνω να κρυώσουν καλά για να μπορέσω εύκολα να τα ξεκολλήσω από τη λαδόκολλα. Απλώνω μια κουταλιά γλυκού απο την “έτοιμη” κρέμα καραμέλας σε ένα μπισκότο και το σκεπάζω με ένα δεύτερο μπισκότο φτιάχνωντας μικρά “σάντουιτς”. Πρίν τα σερβίρω περιχύνω με λιωμένη σοκολάτα.

Από το Majeriko. Για περισσότερες συνταγές κάνε κλικ στο majeriko.gr και στο facebook.com/Majeriko

#3. Μους σοκολάτας εύκολα και γρήγορα (χωρίς αυγά)

Συνταγές με σοκολάτα | Σπιτική πραλίνα, μπισκότα σοκολάτας και μους σοκολάτας χωρίς αβγά - εικόνα 3

Υλικά:

  • 150 γρ. marshmallows, κομμένα σε μικρά κομμάτια (1.5 με 2 cm)
  • 50 γρ. φρέσκο βούτυρο
  • 250 γρ. σοκολάτα μαύρη, σε κομματάκια
  • 60 ml καυτό νερό
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση:

  • Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τα marshmallows, το βούτυρο, τη σοκολάτα και το νερό.
  • Τα ζεσταίνουμε προσεχτικά σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσουν όλα. Εδώ θέλει λίγο φόκους, δεν χαζεύουμε για να μην καεί η σοκολάτα. Τα ζαχαρωτά θα λιώσουν τελευταία.
  • Όταν λιώσουν όλα και το μείγμα έχει γίνει απαλό και γυαλιστερό χωρίς καρούμπαλα, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Όσο κρυώνει η σοκολάτα χτυπάμε την κρέμα με το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί. Όταν είναι έτοιμη τη βάζουμε στο ψυγείο και περιμένουμε λίγο ακόμα να κρυώσει η σοκολάτα. Θέλουμε να είναι χλιαρή.
  • Ρίχνουμε τη χλιαρή σοκολάτα στο μπολ με τη σαντιγί και ανακατεύουμε πολύ απαλά αλλά επίμονα μέχρι να ομογενοποιηθούν και να έχει το μείγμα ομοιόμορφο χρώμα παντού.
  • Μοιράζουμε τη μους σε ποτηράκια ή μπολάκια και τη βάζουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο να δέσει ελαφρώς και να δροσίσει. Δεν χρειάζεται πολύ ώρα. Αν την αφήσουμε πολύ ώρα στο ψυγείο θα πρέπει να προσέξουμε να βγάλουμε τις μερίδες που θέλουμε μιάμιση ώρα πριν φάμε για να είναι πιο αφράτη.

Θες υγιεινό γλυκό με ταχίνι; Συνταγή για τρουφάκια με ταχίνι και σοκολάτα

Από το The Foodie Corner. Για περισσότερες συνταγές κάνε κλικ στο thefoodiecorner.gr και στο facebook.com/thefoodiecorner.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr