Follow us

Ασπρόμαυρα cupcakes

Από τον Στέλιο Παρλιάρο

Ασπρόμαυρα cupcakes

Από τον Στέλιο Παρλιάρο



Υλικά

125 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου
170 γρ. ζάχαρη
3 αυγά
110 γρ. φρέσκο γάλα, πλήρες
χυμός και ξύσμα από 1 πορτοκάλι (ακέρωτο)
220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.σ. κακάο, κοσκινισμένο

Επικάλυψη

180 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
150 γρ. φιστικοβούτυρο

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα και στο τέλος ρίχνουμε το γάλα, το χυμό και το ξύσμα από το πορτοκάλι. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Μοιράζουμε τα 2/3 του μείγματς σε φορμάκια για cupcakes. Αυτά μπορεί να είναι μεταλλικά, αλουμινένια μιας χρήσης ή σιλικόνης (τα πρώτα θέλουν βουτύρωμα και αλεύρωμα, τα δεύτερα μόνο βουτύρωμα και τα τρίτα τίποτα). Μπορούμε βέβαια να βάλουμε μέσα στις φόρμες και καραμελόχαρτα (ειδικά χαρτάκια για ψήσιμο), αντί να βουτυρώσουμε. Προσθέτουμε το κακάο στο μείγμα που κρατήσαμε στην άκρη, ανακατεύουμε πολύ καλά και αδειάζουμε στα φορμάκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170?C για 25-30 λεπτά περίπου.

Επικάλυψη
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την ζάχαρη άχνη και τα χτυπάμε με το σύρμα έως ότου η κρέμα γίνει παχύρρευστη (με υφή σαν γιαούρτι). Σταματάμε το μίξερ προσθέτουμε το φιστικοβούτυρο και ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα. Γαρνίρουμε τα cupcakes χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα ή κορνέ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr