Follow us

Τι τρώει η Chiara Ferragni και μένει αδύνατη;

Το μυστικό της για να μην παίρνει κιλά

Τι τρώει η Chiara Ferragni και μένει αδύνατη;

Το μυστικό της για να μην παίρνει κιλά


To δύσκολο πρόγραμμα της με πολλά ταξίδια και πολλές αλλαγές "ηπείρων" ανα τακτά χρονικά διαστήματα δεν της επιτρέπει να ελέγχει πάντα το φαγητό που τρώει. Είναι δύσκολο να διατηρεί ένα συγκεκριμένο διατροφικό πρόγραμμα όταν βρίσκεται πολλές ώρες μέσα σε αεροπλάνο και μένει συνεχώς σε διαφορετικά ξενοδοχεία! Παρ' όλ' αυτά έχει ένα σταθερό σύμμαχο που τη βοηθά να μην ξεφεύγει στα κιλά της και αυτό είναι το αβοκάντο. Mάλιστα η ίδια ανεβάζει συχνά φωτογραφίες με τα πιάτα της που περιλαμβάνουν το συγκεκριμένο φρούτο γράφοντας "Avocado on everything"

Κάνε κλικ εδώ και δες το editorial της για το Madame Figaro



Τι τρώει η Chiara Ferragni και μένει αδύνατη;


Ομάδα ειδικών από το Πανεπιστήμιο της Λόμα Λίντα στην Καλιφόρνια (Loma Linda University Medical Center), με επικεφαλής τον Dr. Joan Sabate, συνέκρινε τις επιδράσεις της προσθήκης του αβοκάντο στη διατροφή, ως προς τον κορεσμό, την ανταπόκριση της ινσουλίνης του σακχάρου και της πρόσληψης τροφής.

Οι ερευνητές ζήτησαν από τα άτομα που συμμετείχαν στην έρευνα- ηλικίας από 25-65 και με δείκτη μάζας σώματος από 25-35- να προσθέσουν μισό αβοκάντο στο μεσημεριανό τους γεύμα.


Τα άτομα που προσέθεσαν το μισό αβοκάντο στο μεσημεριανό τους, ανέφεραν μεγαλύτερη αίσθηση κορεσμού κατά 23% και μειωμένη επιθυμία για φαγητό κατά 28% μετά από πέντε ώρες σε σχέση με εκείνους που δεν κατανάλωσαν αβοκάντο. Ταυτόχρονα και μετά από τρεις ώρες, εκείνοι που κατανάλωσαν το μισό αβοκάντο, ανέφεραν μειωμένη επιθυμία για φαγητό κατά 40% και αυξημένη αίσθηση κορεσμού κατά 26%.

«Ο κορεσμός είναι σημαντικός παράγοντας στην διαχείριση του βάρους, αφού αν αισθάνεσαι χορτάτος, είναι απίθανο να καταναλώσεις σνακ ανάμεσα στα γεύματα», εξηγεί ο εκπρόσωπος του ιατρικού κέντρου Λόμα Λίντα, Herbert Atienza.


Οι ερευνητές παρατήρησαν μάλιστα πως η προσθήκη αβοκάντο μπορεί να αύξησε τις θερμίδες (κατά 112) και τους υδατάνθρακες που καταναλώθηκαν στο μεσημεριανό γεύμα αλλά δεν προκάλεσε αύξηση του σακχάρου του αίματος σε όριο πέρα από αυτό ενός συνήθους μεσημεριανού.

Τα αβοκάντο (ανά μερίδα) περιέχουν 3 γραμμάρια υδατανθράκων, λιγότερο από ένα γραμμάριο φυσικών σακχάρων και σου εξασφαλίζουν το 8% της ημερήσιας αναγκαίας ποσότητας σε φυτικές ίνες.



Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr