Υψηλή γαστρονομία και υψηλή μόδα συμμαχησαν για καλό σκοπό στο Taste The Fashion 2 με τρεις κορυφαίους Έλληνες σεφ να εμπνέονται από τρεις κορυφαίους οίκους μόδας.
Τη μόδα μπορείς να τη δεις, να την αγγίξεις, να την μυρίσεις, να την «ακούσεις», αλλά δεν μπορείς να τη γευτείς. Και αυτή ήταν η μεγάλη πρόκληση για τους τρεις διακεκριμένους Έλληνες σεφ, Γιάννη Μανίκη, Λευτέρη Λαζάρου και Χριστόφορο Πέσκια, να εμπνευστούν από τις καλοκαιρινές συλλογές των οίκων Salvatore Ferragamo, Balenciaga και Gucci αντίστοιχα, δημιουργώντας ένα fashion menu που θα ολοκλήρωνε την ικανοποίηση και των πέντε αισθήσεων της αθηναϊκής socialite που παρευρέθηκε στο φιλανθρωπικό δείπνο για το σύλλογο Ελπίδα σε παράλληλη δράση με τα fashion shows.
Μια υπέροχη εκδήλωση στο Hilton που διοργάνωσαν για δεύτερη φορά τα κομψά κορίτσια Χαρά Καίσαρη και Μαριάννα Σμπώκου και που τείνει να γίνει ετήσιος θεσμός.
Μαίρη Συνατσάκη, Μύρωνας Στρατής και Σπύρος Σαμοΐλης.
Αλεξάνδρα Κατσαΐτη και Τάμτα.
Ο Μύρωνας Στρατής φωτογραφίζει τη Μαρία Μπεκατώρου με τη Μαίρη Συνατσάκη.
Μαίρη Συνατσάκη και Βίκυ Καγιά.
Ζελέ με άρωμα θαλασσινών, πανδαισία λαχανικών και αφρός μαϊντανού ήταν το ορεκτικό πιάτο που ετοίμασε ο Γιάννης Μανίκης, δίνοντας στον ουρανίσκο την exotic εσανς της καλοκαιρινής Salvatore Ferragamo συλλογής μέσα φυσικά από την Ιταλική φινέτσα του οίκου. Η έκρηξη χρωμάτων και μοτίβων στις θηλυκές σιλουέτες του Salvatore, σα να βρίσκεται σε κοκτέιλ πάρτι σε τροπικό παράδεισο του Ειρηνικού, ήρθαν σε τέλεια χρωματική και γευστική αρμονία με την γκουρμέ πρόταση του executive chef του Hilton, Γιάννη Μανίκη.
Φέτα σφυρίδα με χόρτα παραπούλες φρικασέ πρότεινε ένας από τους λίγους Έλληνες σεφ βραβευμένους με αστέρι Michelin, Λευτέρης Λαζάρου. Ένα μίνιμαλ οπτικά πιάτο αλλά γευστικά θεϊκό, όπως είναι πάντα η κουζίνα του Μr Βαρούλκου, που έδεσε τέλεια με τις voluminous φόρμες του προχωρημένου σχεδιαστικά δημιουργού Nicholas Guesquiere για τον οίκο Balenciaga. Eighties μοτίβα, επαναπροσδιορισμένα σαφάρι στοιχεία και παιχνίδια με τον όγκο δημιούργησαν ένα παράδοξο και απόλυτα ισορροπημένο ρετροφουτουριστικό αποτέλεσμα με sport chic απλότητα.
Το μενού έκλεισε με το επιδόρπιο του Χριστόφορου Πέσκια, ιδιοκτήτη του π-Box: Σφαιρίδια από γιαούρτι Total σε σούπα φράουλας, που σερβιρίστηκαν με την οδηγία «Θα σας προτείναμε να καταναλώσετε ολόκληρο το σφαιρίδιο γιατί αλλιώς μπορεί να σκάσει και να λερωθείτε». Μια πολύ δημιουργική πρόταση που συνόδευσε την γκλάμορους 20s Gucci συλλογή της Frida Giannini εμπνευσμένη από την εποχή του ηδονισμού, της ποτοαπαγόρευσης, του art deco, αλλά και των νεοϋρκέζικων αρχιτεκτονικών θαυμάτων της δεκαετίας του ’20 όπως το Chrysler Building.
Το μενού έκλεισε με το επιδόρπιο του Χριστόφορου Πέσκια, ιδιοκτήτη του π-Box: Σφαιρίδια από γιαούρτι Total σε σούπα φράουλας, που σερβιρίστηκαν με την οδηγία «Θα σας προτείναμε να καταναλώσετε ολόκληρο το σφαιρίδιο γιατί αλλιώς μπορεί να σκάσει και να λερωθείτε». Μια πολύ δημιουργική πρόταση που συνόδευσε την γκλάμορους 20s Gucci συλλογή της Frida Giannini εμπνευσμένη από την εποχή του ηδονισμού, της ποτοαπαγόρευσης, του art deco, αλλά και των νεοϋρκέζικων αρχιτεκτονικών θαυμάτων της δεκαετίας του ’20 όπως το Chrysler Building.
Το fashion δείπνο έκλεισε με τις υπέρκομψες VIP προσκεκλημένες Μαίρη Σινατσάκη, Τάμτα, Δούκισσα Νομικού και Μαρία Μπεκατώρου να χαρίζουν A-list δώρα σε τυχερούς λαχνούς όπως Balenciaga, Gucci και Salvatore Ferragamo τσάντες, κόσμημα από τον οίκο Kessaris, διανυκτερεύσεις στο Blue Palace στην Ελούντα και στο Hilton Αθηνών, αλλά και τα τόσο χρήσιμα για τις fashionistas μαθήματα μαγειρικής του Χριστόφορου Πέσκια στο πΒOX Cookery.
Χαρά Καίσαρη
Ρεγγίνα Κουρή και Μαριάννα Σμπώκου.
Χαρά Καίσαρη
Ρεγγίνα Κουρή και Μαριάννα Σμπώκου.
*H επιμέλεια των fashion shows ανήκει στον Μιχάλη Πάντο. Το μακιγιαζ επιμελήθηκαν ο Μάνος Βινυχάκης και η ομάδα της Shiseido, ενώ τα μαλλιά ο Στέφανος Βασιλάκης με προϊόντα Redken. Το παρών έδωσε στα παρασκήνια και η ομάδα του Fashion Workshop by Vicky Kaya