H Κάτια Ζυγούλη μας κάλεσε να "ξεκινήσουμε τη μέρα μας μαζί" στο εστιατόριο Albion προτείνοντας πρωτότυπες ιδέες για πρωινό.
Η Κάτια πρωταγωνιστεί για ακόμα μία χρονιά στη διαφημιστική καμπάνια των Quaker και μας προσκαλεί να φτιάξουμε τη μέρα μας όπως μας αρέσει, με τη δύναμη της βρώμης και πολύ φαντασία.
Με τις συμβουλές του κλινικού διαιτολόγου - διατροφολόγου Κωνσταντίνου Ξένου ανακαλύψαμε τη θρεπτική αξία της βρώμης και τη σημασία της για μια ισορροπημένη διατροφή! Η ευεργετική δράση των στοιχείων που περιέχει η βρώμη παρέχει σημαντικά οφέλη στο καρδιαγγειακό σύστημα, το πεπτικό σύστημα, το ανοσοποιητικό σύστημα ενώ βοηθά στον έλεγχο του σωματικού βάρους. Το πλούσιο περιεχόμενο της βρώμης σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες ενισχύει την ικανοποίηση της όρεξης και του αισθήματος κορεσμού και με αυτό τον τρόπο βοηθά σημαντικά στην επίτευξη του επιθυμητού βάρους.
Εμείς, εξασφαλίσαμε και μερικές νόστιμες ιδέες για να προσθέσεις τη βρώμη στη διατροφή σου:
Cookies με Quaker σε 3 λεπτά, χωρίς ψήσιμο
Υλικά
2 κούπες κρυσταλλική ζάχαρη
8 κουτ. σούπας μαργαρίνη ή βούτυρο
½ κούπας γάλα με χαμηλά λιπαρά
1/3 κούπας κακάο
3 κούπες Quaker
Εκτέλεση:
1.Σε μία κατσαρόλα αναμείξτε τη ζάχαρη, τη μαργαρίνη, το γάλα και το κακάο. Βάλτε την σε μέτρια φωτιά και ανακατεύετε συχνά
2.Συνεχίστε ανακατεύοντας τακτικά, για 3 λεπτά
3.Απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Προσθέστε το Quaker, ανακατέψτε και αφήστε το μείγμα να κρυώσει για 5 λεπτά
4.Με ένα κουτάλι της σούπας σχηματίστε cookies στη σειρά, πάνω σε λαδόκολλα
5.Αφήστε τα μέχρι να σκληρύνουν
Μίνι Muffins με Quaker, κακάο & μπανάνα
Υλικά:
1 ? κούπας αλεύρι ολικής αλέσεως
1 κούπα Quaker
½ κούπας κρυσταλλική ζάχαρη
1/3 κούπας κακάο
2 κουτ. γλυκού baking powder
? κουτ. γλυκού μαγειρ. σόδα
2/3 κούπας λιωμένες μπανάνες (περίπου 2 μικρές)
1/5 κούπας άπαχο γάλα
5 κουτ. σούπας μαργαρίνη ή βούτυρο, λιωμένο
2 ασπράδια αυγών ή 1 αυγό, ελαφρά χτυπημένα
1 κουτ. βανίλια
Προαιρετικά άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση:
1.Ζεστάνετε τον φούρνο στους 100οF. Βάλτε σε 36 μίνι φόρμες για muffins τις αντίστοιχες χάρτινες φόρμες ψησίματος
2.Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε καλά το αλεύρι, το Quaker, τη ζάχαρη, το κακάο, το baking powder και τη σόδα
3.Σε ένα μέτριο μπολ αναμείξτε τις μπανάνες, το γάλα, τη μαργαρίνη, τα ασπράδια των αυγών και τη βανίλια, μέχρι να αποκτήσουν ομοιόμορφη υφή
4.Αδειάστε το μείγμα στο πρώτο μπολ και ανακατέψτε πάλι. (Προσέξτε να μην διαλυθούν εντελώς τα υλικά)
5.Γεμίστε τις φόρμες
6.Ψήστε για 10- 15 λεπτά περίπου
7.Αφήστε τις φόρμες να κρυώσουν για 5 λεπτά, πριν βγάλετε τα muffins
Προαιρετικά, όταν έχουν κρυώσει εντελώς, πασπαλίστε τα με άχνη
ζάχαρη
Σημείωση: Για να είστε σίγουροι ότι τα muffins ψήθηκαν, τρυπήστε τα με μια οδοντογλυφίδα. Αν η οδοντογλυφίδα βγει «στεγνή», τότε είναι έτοιμα
Φύλλο Κρέπας Γεμιστό με γιαούρτι light και φρέσκια φρουτοσαλάτα μαζί με νιφάδες Βρώμης και μέλι 1 ? κούπας αλεύρι ολικής αλέσεως
1 κούπα Quaker
½ κούπας κρυσταλλική ζάχαρη
1/3 κούπας κακάο
2 κουτ. γλυκού baking powder
? κουτ. γλυκού μαγειρ. σόδα
2/3 κούπας λιωμένες μπανάνες (περίπου 2 μικρές)
1/5 κούπας άπαχο γάλα
5 κουτ. σούπας μαργαρίνη ή βούτυρο, λιωμένο
2 ασπράδια αυγών ή 1 αυγό, ελαφρά χτυπημένα
1 κουτ. βανίλια
Προαιρετικά άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση:
1.Ζεστάνετε τον φούρνο στους 100οF. Βάλτε σε 36 μίνι φόρμες για muffins τις αντίστοιχες χάρτινες φόρμες ψησίματος
2.Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε καλά το αλεύρι, το Quaker, τη ζάχαρη, το κακάο, το baking powder και τη σόδα
3.Σε ένα μέτριο μπολ αναμείξτε τις μπανάνες, το γάλα, τη μαργαρίνη, τα ασπράδια των αυγών και τη βανίλια, μέχρι να αποκτήσουν ομοιόμορφη υφή
4.Αδειάστε το μείγμα στο πρώτο μπολ και ανακατέψτε πάλι. (Προσέξτε να μην διαλυθούν εντελώς τα υλικά)
5.Γεμίστε τις φόρμες
6.Ψήστε για 10- 15 λεπτά περίπου
7.Αφήστε τις φόρμες να κρυώσουν για 5 λεπτά, πριν βγάλετε τα muffins
Προαιρετικά, όταν έχουν κρυώσει εντελώς, πασπαλίστε τα με άχνη
ζάχαρη
Σημείωση: Για να είστε σίγουροι ότι τα muffins ψήθηκαν, τρυπήστε τα με μια οδοντογλυφίδα. Αν η οδοντογλυφίδα βγει «στεγνή», τότε είναι έτοιμα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
1 μήλο Smith πράσινο κομμένο σε ψιλούς κύβους
1 πορτοκάλι κομμένο σε μέτριους κύβους
1 αχλάδι κομμένο σε μέτριους κύβους
1 μπανάνα κομμένη σε μέτριες φέτες
2 γιαούρτια light 2%
4-6 κουτ. σούπας Quaker (1 κουταλιά για κάθε κρέπα)
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΠΑ
500 γρ. γάλα φρέσκο
350 γρ. αλεύρι
3 αυγά
3 κουτ. σούπας ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε το αλεύρι, τα αυγά και τη ζάχαρη και χτυπήστε τα με μίξερ ή με χτυπητήρι, προσθέτοντας σταδιακά το γάλα, μέχρι να γίνουν ένα παχύρρευστο μείγμα
Ζεστάνετε ένα μέτριο τηγάνι και λιπάνετέ το με μαργαρίνη ή ηλιέλαιο
Ρίξτε το μείγμα της κρέπας στο κέντρο του τηγανιού με μια βαθιά κουτάλα σούπας και με μικρές κινήσεις του χεριού σας, απλώστε το σχηματίζοντας μικρούς δίσκους. Ψήστε έως ότου ροδοκοκκινήσει η κάτω πλευρά. Στη συνέχεια με μία τσιμπίδα – σπάτουλα γυρίστε και ψήστε και την άλλη πλευρά
Ακουμπήστε την κρέπα σε χαρτί κουζίνας
Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία ώσπου να τελειώσει ο χυλός
Σε ένα μπολ ρίξτε όλα τα ψιλοκομμένα φρούτα μαζί με το γιαούρτι και το Quaker και ανακατέψτε ελαφρά
Ρίξτε τη γέμιση στο κέντρο της κάθε κρέπας, διπλώστε στη μέση, περιχύστε με μέλι και πουδράρετε με λίγο Quaker
Για περισσότερες ιδέες και συνταγές μπες στο shape.gr
Διαβάστε επίσης:
•Το look της Κάτιας Ζυγούλη σήμερα το πρωί στο Ψυχικό
•Οι πρώτες δηλώσεις του μαιευτήρα της Κάτιας Ζυγούλη
•Κάτια Ζυγούλη: Έγινε μητέρα για δεύτερη φορά!
1 μήλο Smith πράσινο κομμένο σε ψιλούς κύβους
1 πορτοκάλι κομμένο σε μέτριους κύβους
1 αχλάδι κομμένο σε μέτριους κύβους
1 μπανάνα κομμένη σε μέτριες φέτες
2 γιαούρτια light 2%
4-6 κουτ. σούπας Quaker (1 κουταλιά για κάθε κρέπα)
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΠΑ
500 γρ. γάλα φρέσκο
350 γρ. αλεύρι
3 αυγά
3 κουτ. σούπας ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε το αλεύρι, τα αυγά και τη ζάχαρη και χτυπήστε τα με μίξερ ή με χτυπητήρι, προσθέτοντας σταδιακά το γάλα, μέχρι να γίνουν ένα παχύρρευστο μείγμα
Ζεστάνετε ένα μέτριο τηγάνι και λιπάνετέ το με μαργαρίνη ή ηλιέλαιο
Ρίξτε το μείγμα της κρέπας στο κέντρο του τηγανιού με μια βαθιά κουτάλα σούπας και με μικρές κινήσεις του χεριού σας, απλώστε το σχηματίζοντας μικρούς δίσκους. Ψήστε έως ότου ροδοκοκκινήσει η κάτω πλευρά. Στη συνέχεια με μία τσιμπίδα – σπάτουλα γυρίστε και ψήστε και την άλλη πλευρά
Ακουμπήστε την κρέπα σε χαρτί κουζίνας
Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία ώσπου να τελειώσει ο χυλός
Σε ένα μπολ ρίξτε όλα τα ψιλοκομμένα φρούτα μαζί με το γιαούρτι και το Quaker και ανακατέψτε ελαφρά
Ρίξτε τη γέμιση στο κέντρο της κάθε κρέπας, διπλώστε στη μέση, περιχύστε με μέλι και πουδράρετε με λίγο Quaker
Για περισσότερες ιδέες και συνταγές μπες στο shape.gr
Διαβάστε επίσης:
•Το look της Κάτιας Ζυγούλη σήμερα το πρωί στο Ψυχικό
•Οι πρώτες δηλώσεις του μαιευτήρα της Κάτιας Ζυγούλη
•Κάτια Ζυγούλη: Έγινε μητέρα για δεύτερη φορά!