Στο St. George Lycabettus στο πλαίσιο της εβδομάδας Γαλλικής Γαστρονομίας "Merci Chef” της Γαλλικής Πρεσβείας με βάση και το βιβλίο της Ντίνας Νικολάου "Crete: La Cuisine Authentique" βρέθηκε πριν από λίγες μέρες η Άντζελα Γκερέκου. Η Πρόεδρος του ΕΟΤ έδωσε το "παρών" στη βραδιά υψηλής γαστρονομίας που διοργανώθηκε με θέμα "Γαλλία – Κρήτη: Γαστρονομικοί Δεσμοί".
Η εκδήλωση έγινε με την ευκαιρία συμπλήρωσης 120 ετών από όταν (το 1905) ο Μιχάλης Μαντζαβελάκης (παππούς της Ειρήνη Μαντζαβελάκη Βασιλοπούλου), αγόρασε το οικόπεδο όπου αρχικά έχτισε το σπίτι τους και αργότερα άρχισε να χτίζει τους πρώτους όροφους της πολυκατοικίας όπου αργότερα η οικογένεια του δημιούργησε το St.George Lycabettus.
Τα πρώτα μάλιστα βήματα της σύνδεσης ανάμεσα στο ξενοδοχείο με τη Γαλλία έγιναν όταν στο εστιατόριο Le Grand Balcon του ξενοδοχείου, μαθητευόμενος ήταν ο Alain Ducasse!
Στην εκδήλωση βρέθηκε η πρέσβης της Γαλλίας, Laurence Auer που μίλησε μάλιστα και στα ελληνικά, αναφερόμενη στη σημασία της καλής διατροφής στη Γαστρονομία και το πώς η Ελλάδα την προωθεί.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όμως είχε και η εμφάνιση της Άντζελας Γκερέκου. Η πρόεδρος του ΕΟΤ επέλεξε ένα φαρδύ κοστούμι σε ανοιχτό γκρι χρώμα και μας έδωσε την τέλεια έμπνευση για τα office looks της άνοιξης.
Η Άντζελα Γκερέκου, μάλιστα, ήταν και ανάμεσα στους ομιλητές της εκδήλωσης και αναφέρθηκε στο πώς η γαστρονομία προωθεί τον Τουρισμό και πόσο σημαντικοί είναι οι άνθρωποι σαν τη Ντίνα Νικολάου που προβάλλουν την Ελλάδα στο εξωτερικό.
Η Άντζελα Γκερέκου καλωσορίζει την πρώτη μέρα της άνοιξης | Με κατάλευκο σύνολο στην εξοχή