Χάρης Γιακουμάτος | H άγνωστη πολύχρονη μάχη του με την κατάθλιψη

Mιλά ανοιχτά για τα θέματα ψυχικής υγείας που αντιμετωπίζουν πολλοί συνάνθρωποί μας

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Ο Χάρης Γιακουμάτος, ο πρώην πολίστας και επιχειρηματίας που έχει ασχοληθεί με το μόντελινγκ και την παρουσίαση στο παρελθόν μίλησε ανοιχτά για την προσωπική του εμπειρία με την κατάθλιψη. Αυτή την περίοδο βρίσκεται σε μία όμορφη σχέση με την Ολυμπιονίκη Ξιφομάχο, Δώρα Γκουντούρα,

Σε ένα βίντεο που ανέβασε πρόσφατα στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram, με αφορμή ένα πρότζεκτ που δημιούργησε η ευρωπαϊκή επιτροπή για τα προβλήματα ψυχικής υγείας, βρήκε την αφορμή να μιλήσει ανοιχτά και για το δικό του πρόβλημα, αυτό της κατάθλιψης και να παρακινήσει με αυτόν τον τρόπους τους ανθρώπους να ζητήσουν βοήθεια από ειδικούς.

"Γειά είμαι ο Χάρης, και τα τελευταία 10 χρόνια ζω παρέα με την κατάθλιψη. Από εκεί που νόμιζα ότι είμαι μόνος, τελικά ψάχνοντας ανακάλυψα ότι είμαστε πάρα πολλοί, όπου πρέπει να μιλήσουμε, γιατί είναι οκ να μιλάς για την ψυχική υγεία" δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στη λεζάντα του βίντεο έγραψε χαρακτηριστικά: "Στην εποχή που ζούμε, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε βάλλουν έντονα στην ψυχική μας υγεία !!!

Ένα κομμάτι που απασχολεί εμένα αλλά και πάρα πολλούς συνανθρώπους μας.

Που δυστυχώς εξαιτίας του στίγματος και των κοινωνικών διακρίσεων που μπορούν να υποστούν αν το επικοινωνήσουν ,τους αναγκάζει να κλείνονται όλο και περισσότερο στους εαυτούς τους και να απομακρύνονται από την κοινωνία.

Χρειάζεται να μιλήσουμε και να ενημερωθούμε πάνω στα θέματα ψυχικής υγείας ώστε να βάλουμε τέλος στο στίγμα και στις διακρίσεις των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας.

Γι' αυτο η ευρωπαϊκή επιτροπή δημιούργησε το πρότζεκτ #inthistogether
για να βρίσκουμε τις πληροφορίες που χρειαζόμαστε ώστε να βοηθηθούμε στα θέματα ψυχικής υγείας !!!

Όλοι μαζί μπορούμε να φέρουμε τις αλλαγές που ζητάμε στη ζωή μας !!!
"

Δώρα Γκουντούρα | Ο σύντροφός της έχει συμμετάσχει στο Survivor και σίγουρα τον γνωρίζεις