Η Μιμή Ντενίση ετοιμάζει σειρά για το Netflix

Η συνέχεια των μεγάλων επιτυχιών "Σμύρνη μου αγαπημένη" και "Από Σμύρνη... Σαλονίκη".

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM
NDP

Μετά την τεράστια επιτυχία του "Σμύρνη μου αγαπημένη” αλλά και του "Από Σμύρνη... Σαλονίκη”, η Μιμή Ντενίση ετοιμάζει ένα νέο άκρως φιλόδοξο πρότζεκτ, αυτή τη φορά έχοντας ως φόντο τη Θεσσαλονίκη. Η νέα σειρά με τίτλο "Madre-Μάνα” θα προβληθεί από μεγάλο ελληνικό κανάλι αλλά και το Netflix. Τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα ενώ η πρεμιέρα – εκτός απροόπτου – είναι προγραμματισμένη για τον Απρίλιο του 2025.

Λίγα λόγια για την υπόθεση όπως την περιέγραψε η Μιμή Ντενίση στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη

"Το έργο ξεκινάει το 1943, με μία γυναίκα που κοιτάει από το παράθυρό της έξω και βλέπει τους Εβραίους που φεύγουν με βία. Ακούει τη λέξη "madre”, που λέει ένα κοριτσάκι στη μάνα του που έχει πέσει κάτω και ταυτόχρονα "ακούει” το "μαμά, μαμά, μάνα”, που της έλεγε η κόρη της το ’22. Κι εκεί το έργο πάει πίσω στο 1923, όταν έρχονται οι πρόσφυγες στη Θεσσαλονίκη. Η υπόθεση εκτυλίσσεται από το 1923 έως το 1943, χρόνια που ήταν κομβικά για την ελληνική κοινωνία. Μετά την καταστροφή της Σμύρνης και την ανταλλαγή των πληθυσμών, η …Salonique των Ευρωπαίων, η Salonico των Εβραίων, η Selanik των Τούρκων, είναι καζάνι που βράζει. Πολυπολιτισμική, ενδιαφέρουσα και ταλαιπωρημένη, αποτελεί τον ιδεώδη καμβά για την ιστορία της. Ο τόπος που ξεκίνησαν όλα τα μεγάλα κινήματα των Νεότουρκων, η Σοσιαλιστική Federation του Μπεναρόγια, που έγινε το Κ.Κ.Ε, αλλά και ο φασισμός με την 3Ε”.

Μιμή και Μαριτίνα Ντενίση | Κομψές στον ολάνθιστο κήπο τους στον Θεολόγο

Παρόντες στη συνέντευξη Τύπου ήταν η περιφερειακή σύμβουλος στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας -και πρώην αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης- Βούλα Πατουλίδου και ο Πρόεδρος ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, Σίμος Διαμαντίδης.