Follow us

Βασίλισσα Ελισάβετ Β' | Η εικόνα της λίγες ημέρες πριν από το θάνατό της

Ο 60χρονος Johnson ανατρέχει στη σχέση του με την αείμνηστη μονάρχη, αναφέροντας την τελευταία τους συνάντηση στο Κάστρο Balmoral τον Σεπτέμβριο του 2022, μόλις λίγες ημέρες πριν από τον θάνατό της.

MissBloom TEAM
ελισαβετ Splash News / Ideal Image

Ο πρώην πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Boris Johnson, αποκαλύπτει ότι η βασίλισσα Ελισάβετ Β' έπασχε από καρκίνο των οστών στα τελευταία στάδια της ζωής της.

Στα απομνημονεύματά του με τίτλο "Unleashed", ο 60χρονος Johnson ανατρέχει στη σχέση του με την αείμνηστη μονάρχη, αναφέροντας την τελευταία τους συνάντηση στο Κάστρο Balmoral τον Σεπτέμβριο του 2022, μόλις λίγες ημέρες πριν από τον θάνατό της.

Περιγράφει με λεπτομέρεια τη συνάντησή τους, βγάζοντας στο φως μια προσωπική πτυχή της βασίλισσας που μέχρι τώρα παρέμενε άγνωστη στο ευρύ κοινό.

Ποιος "τόλμησε" να στήσει τη βασίλισσα Ελισάβετ 12 ολόκληρα λεπτά;

"Ήξερα εδώ και ένα χρόνο ή περισσότερο ότι είχε μια μορφή καρκίνου των οστών και οι γιατροί της ανησυχούσαν ότι ανά πάσα στιγμή θα μπορούσε να σημειώσει απότομη επιδείνωση", έγραψε ο Johnson σε ένα απόσπασμα που έλαβε η Daily Mail.

Πριν από τη συνάντησή τους, ο Johnson ισχυρίστηκε ότι ο ιδιωτικός γραμματέας της βασίλισσας, Edward Young, τον προειδοποίησε ότι η υγεία της είχε "κλονιστεί αρκετά το καλοκαίρι".

"Έμοιαζε χλωμή και πιο σκυμμένη και είχε σκούρους μώλωπες στα χέρια και τους καρπούς της, πιθανότατα από τα φάρμακα ή τις ενέσεις", έγραψε ο Johnson.

"Αλλά το μυαλό της, όπως είχε πει και ο Edward, ήταν εντελώς άθικτο από την ασθένειά της, και από καιρό σε καιρό στη συζήτησή μας εξακολουθούσε να αστράφτει αυτό το υπέροχο λευκό χαμόγελο με την ξαφνική ομορφιά του που σου ανεβάζει τη διάθεση".

Η μονάρχης πέθανε δύο μέρες μετά τη συνάντησή τους σε ηλικία 96 ετών.

Η τελευταία τους συνάντηση και η συμβουλή

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Boris Johnson, πρώην ηγέτης του Συντηρητικού Κόμματος, υπέβαλε επίσημα την παραίτησή του κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Η "εντολή" της βασίλισσας Ελισάβετ προς την Νταϊάνα: Τι της ψιθύρισε πάνω στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ

Ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου αποκάλυψε επίσης την τελευταία και καθοριστική συμβουλή που του έδωσε η βασίλισσα, υπογραμμίζοντας τη σοφία της ακόμα και στις τελευταίες μέρες της ζωής της.

"Δεν έχει νόημα η πικρία", είπε. "Αν όλοι στην πολιτική – και στη ζωή – μπορούσαν να το δουν τόσο καθαρά όσο εκείνη, ο κόσμος θα ήταν ένα πολύ, πολύ πιο ευτυχισμένο μέρος".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr