Follow us

Λουκίλα Καρρέρ | Όλα όσα αξίζει να γνωρίζεις για τη σύζυγο του Μίμη Πλέσσα

Η πορεία της συζύγου του Μίμη Πλέσσα, Λουκίλας Καρρέ και οι πολλές διακρίσεις στη διάρκεια της καριέρας της.

MissBloom TEAM
Λουκίλα Καρρέρ NDP Photo Agency

Τα ξημερώματα του Σαββάτου 5 Οκτωβρίου, η Λουκίλα Καρρέρ έκανε γνωστή την είδηση του θανάτου του Μίμη Πλέσσα μέσω του προσωπικού λογαριασμού της στο Instagram, σκορπώντας θλίψη τόσο στον καλλιτεχνικό κόσμο όσο και σε όσους θαύμαζαν το έργο του συνθέτη.

Ο μουσικός καλλιτέχνης ήταν παντρεμένος με τη Λουκίλα Καρρέρ και μαζί είχαν αποκτήσεις μια κόρη, την Ελεάνα. Τι αξίζει να γνωρίζεις όμως για τη γυναίκα που ήταν στο πλευρό του Μίμη Πλέσσα τα τελευταία σχεδόν 30 χρόνια;

Λουκίλα Καρρέρ | Όλα όσα αξίζει να γνωρίζεις για τη σύζυγο του Μίμη Πλέσσα

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει Οικονομικά και Διοίκηση Επιχειρήσεων και αποφοίτησε με Άριστα. Τον Μάιο του 1988 ξεκίνησε ερασιτεχνικά μια σειρά εκπομπών στην Ελεύθερη Ραδιοφωνία. Ο λόγος ήταν πως αγαπούσε πολύ τη μουσική και διέθετε μία πολύ ξεχωριστή συλλογή από δίσκους. Ο στόχος της ήταν να κάνει έναν συγκεκριμένο αριθμό εκπομπών, αφού σκόπευε να συνεχίσει τις μεταπτυχιακές σπουδές της στα Οικονομικά στο Λονδίνο. Ωστόσο, την κέρδισε το ραδιόφωνο και ξεκίνησε να ασχολείται με αυτό επαγγελματικά.

Στη διάρκεια της πορείας της έχει συνεργαστεί με το Κανάλι 1 του Πειραιά, τον Αntenna, τον Αθήνα 98,4, και τηλεοπτικά με το Mega Channel, τον Antenna, την ΕΡΤ 3 και, στο ξεκίνημα της διαδικτυακής τηλεόρασης, με τη Zougla Web Tv. Μερικές από τις εκπομπές που παρουσίασε ήταν οι "Νυχτερινό πεντάγραμμο", "50 χρόνια ελληνικό τραγούδι", "Το ελληνικό Top 20 της ΙFPI", "Της Εύας τα καμώματα", "Ένας ουρανός μ’ αστέρια" και το "Καρέ του άσου".

Λουκίλα Καρρέρ-Μίμης Πλέσσας

Η ενασχόληση με τη μουσική όμως δεν σταματά εκεί. Η Λουκίλα Καρρέρ ξεκίνησε να συνεργάζεται με δισκογραφικές εταιρείες ως παραγωγός και στιχουργός ελληνικού και αγγλικού στίχου.

Όπως είχε δηλώσει η ίδια σε συνέντευξή που είχε παραχωρήσει στην εκπομπή "Πρωίαν σε είδον την μεσημβρίαν" της ΕΡΤ

"Μόνο η γιαγιά μου, η Ναζλί η Κερκυραία στήριξε την επιλογή μου του ραδιοφώνου. Οι γονείς μου δεν με άκουσαν ποτέ στο ραδιόφωνο. Γιατί, όταν είσαι μία οικονομολόγος, που πας στο Λονδίνο σ’ αυτά, να γυρίσεις να αναλάβεις την οικογενειακή επιχείρηση, ξαφνικά βρίσκεσαι να κάνεις το χόμπι σου επάγγελμα, να κάνεις παρέα με τον Δαλιανίδη και τον Βοσκόπουλο, τη Μαρινέλλα, τον Πουλόπουλο και τον Δάκη, ήταν άλλος κύκλος".

To καλοκαίρι του 2016, επιμελήθηκε τα κείμενα των μουσικών παραστάσεων του Μίμη Πλέσσα, που περιόδευσαν σε όλη την Ελλάδα με αφηγητή τον ηθοποιό Τάσο Χαλκιά. Έχει υπογράψει μάλιστα αρκετές μουσικές παραστάσεις που έχουν παρουσιαστεί σε σημαντικά θέατρα όπως το Ηρώδειο, το Βεάκειο, το Θέατρο Badminton και το Παλλάς.

Λουκίλα Καρρέρ-Μίμης Πλέσσας

Η Λουκίλα Καρρέ έχει βραβευτεί στο Eurosong Festival (1991) με το πρώτο βραβείο για το τραγούδι ΕΛΑ – LOVE ME, στο οποίο έγραψε ελληνικό και αγγλικό στίχο. Πιο συγκεκριμένα, τον Ιούνιο του 2005, ο Μητροπολίτης Βεροίας και Ναούσης κ.κ. Παντελεήμων της απένειμε το "Χρυσούν Μετάλλιο Α΄ Τάξεως", το 2013 το Διοικητικό Συμβούλιο της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Γαστουρίου "Ομόνοια" την ανακήρυξε ως "Επίτιμο Μέλος", το 2017 η Ένωση Γυναικών Πάτρας τη βράβευσε για την κοινωνική προσφορά της, το 2019 τιμήθηκε από την Ένωση Γυναικών Πάτρας με το "Αριστείο Ζωής" στο Βεάκειο Θέατρο, ενώ το 2018 πραγματοποιήθηκε τελετή προς τιμή της στο Ίδρυμα Θεοχαράκη για τη συμβολή της στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς στη χώρα μας.

Λουκίλα Καρρέρ-Μίμης Πλέσσας με την κόρη τους,Ελεάννα
Η Λουκίλα Καρρέρ και ο Μίμης Πλέσσας με την κόρη τους,Ελεάννα

Ο Μίμης Πλέσσας και η Λουκίλα Καρρέρ γνωρίστηκαν το 1986 και ήταν παντρεμένοι για περισσότερα από τριάντα χρόνια. Το 1998 ήρθε στη ζωή η κόρη τους, Ελεάννα, που σήμερα είναι 26 χρονών. Όπως έχει δηλώσει η ίδια σε συνέντευξή της

"Πήγα με τους γονείς και την αδελφή μου στο "Michel” της οδού Φιλελλήνων, στο Σύνταγμα, το βράδυ της ονομαστικής μου γιορτής. Εκεί συναντιούνταν μουσικά κάθε βράδυ ο Μίμης Πλέσσας με τον Γιώργο Κατσαρό. Τον Μίμη δεν τον γνώριζα προσωπικά αλλά λάτρευα τα τραγούδια του, ενώ με τον Γιώργο Κατσαρό γνωριζόμασταν.

Ήξερε ότι ένα από τα πολύ αγαπημένα μου τραγούδια ήταν το "Η πρώτη μας νύχτα”, πλησίασε στο τραπέζι μας και το έπαιξε με το σαξόφωνό του. Ο Μίμης, που ήταν καθισμένος στο πιάνο, είδε τη σκηνή αυτή και φρόντισε στο πρώτο διάλειμμα να έρθει να χαιρετήσει τους γονείς μου, με τους οποίους γνωρίζονταν. Τότε γύρισε σε εμένα και μου είπε την επική ατάκα: "Κορίτσι μου, το τραγούδι με το οποίο σου ευχήθηκε ο συνάδελφος, είναι δικό μου”. Για να του απαντήσω: "Το ξέρω, κύριε Πλέσσα. Γνωρίζω όλο σας το έργο και ομολογώ ότι απόψε δεν άκουσα πολλά από τα αγαπημένα μου τραγούδια. Αν και δικά σας, δεν τα βάλατε στο πρόγραμμά σας”.

Ο ίδιος ο Μίμης Πλέσσας είχε δηλώσει για το σύζυγό του

"Η Λουκίλα ήταν φανατική συλλέκτρια και ήξερε απέξω όλο μου το έργο. Τραγούδια που δεν θυμόμουν καν ότι είχα γράψει, μου τα έφερνε και μου τα… σύστηνε κι επέμενε για τη διαχρονικότητά τους. Συχνά στις συναυλίες επέμενε – και εξακολουθεί να το κάνει – να συμπεριλάβουμε τραγούδια που εγώ θεωρούσα ότι δεν τα ήξερε κανείς και βεβαίως το αποτέλεσμα τη δικαίωνε πάντα, γιατί τα τραγουδούσαν όλοι! Μέσω αυτής της της αγάπης για το έργο μου με έκανε να το ανακαλύψω εκ νέου κι εγώ. Της χρωστάω την αναβίωσή του. Σε αυτό βοήθησαν, βέβαια, και οι εκπομπές που κάνει σχεδόν 30 χρόνια στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση. Κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα και κατέληξαν σε μία γεμάτη σεβασμό και αγάπη 25χρονη σχέση"

Πριν από μερικούς μήνες, η Λουκίλα Καρρέρ απάντησε σε ερώτηση των δημοσιογράφων που αφορούσε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα.

"Μία σχέση αντέχει με αμοιβαίες υποχωρήσεις, με αγάπη… Εγώ δεν έχω βαριαστανάξει ποτέ, είναι μία άλλη σελίδα και την απολαμβάνω εξίσου όπως 10, 20 χρόνια.

Ο Μίμης Πλέσσας φτάνει τα 100 και δεν έφαγε ποτέ φρούτα, λαχανικά και κρέας. Έτρωγε μόνο ό,τι ήθελε. Ήθελε να τρώει αβγά και γλυκά. Αυτό έκανε και δεν άκουγε κανέναν. Αυτό ήθελε, αυτό θέλει κι αυτό κάνει. Συν το ότι έχει δώσει πολλή αγάπη, έσπειρε αγάπη, εισπράττει αγάπη.

Και από την άλλη, θέλω να πιστεύω ότι θα είναι κοντά μας στα 100 χρόνια στο Ηρώδειο και στο Μέγαρο του χρόνου το χειμώνα. Πρώτα ο Θεός να είναι κοντά μας για να το απολαύσει και να το χαρεί. Και φυσικά να σπείρει και άλλη αγάπη".

Δες εδώ το βίντεο

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr