Follow us

Αυτή την ώρα το τελευταίο αντίο στον Ντίνο Καρύδη

Η κόρη του Σμαράγδα, η σύζυγός του Τζούλια Αργυροπούλου, φίλοι και συνεργάτες τον αποχαιρετούν στο κοιμητήριο του Ζωγράφου.

MissBloom TEAM
καρυδης

Αυτή την ώρα είναι το τελευταίο αντίο του Ντίνου Καρύδη που έφυγε από τη ζωή την Κυριακή, σε ηλικία 85 ετών. Η κόρη του Σμαράγδα, η σύζυγός του Τζούλια Αργυροπούλου, φίλοι και συνεργάτες τον αποχαιρετούν στο κοιμητήριο του Ζωγράφου.

Ο Ντίνος Καρύδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1938 και διέπρεψε στον χώρο της υποκριτικής, πρώτα ως αριστούχος φοιτητής της Δραματικής Σχολής Αθηνών και έπειτα ως επαγγελματίας ηθοποιός, όχι μόνο στο θέατρο, αλλά και στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση.

Το 1983 μαζί με την Τζούλια Αργυροπούλου -σύζυγό του- ίδρυσαν την Ελεύθερη Αυλαία. Στην εικοσαετή και πλέον πορεία της η Ελεύθερη Αυλαία παρουσίασε με επιτυχία στην Αθήνα και στην ευρύτερη περιφέρεια, έργα σημαντικών Ελλήνων θεατρικών συγγραφέων. Ο ηθοποιός είχε διδάξει επίσης σε δραματικές σχολές.

Τα δύσκολα παιδικά χρόνια στο Γκύζη

Οι γονείς του Ντίνου Καρύδη, ο Γιάννης και η Σμαράγδα, ζούσαν φτωχικά σε ένα σπίτι στο Γκύζη. Ο αξέχαστος ηθοποιός είχε μιλήσει για τα δύσκολα παιδικά του χρόνια. "Μεγάλωσα σ’ ένα κοτέτσι, με τον φόβο του σπιτονοικοκύρη που ερχόταν να ζητήσει το νοίκι και δεν είχαμε να τον πληρώσουμε. Μέναμε σε ένα απάνθρωπο δωμάτιο 2×3, που είχε χώμα κάτω αντί για πάτωμα και όταν έβρεχε, βγαίναμε έξω για να μη βραχούμε επειδή έσταζε το χαρτόνι που είχαμε για στέγη. Φοβάμαι την πείνα. Ζούσα από παιδί με αυτή τη φοβία και την κουβαλάω. Η μάνα μου μ’ έσερνε από συσσίτιο σε συσσίτιο και, όσο παράλογο κι αν ακούγεται, αυτά τα βιώματα δεν μπορώ να τα ξεπεράσω.

Ο φόβος της πείνας έρχεται ακόμη συνέχεια σαν εφιάλτης. Γι’ αυτό δεν τόλμησα να κυνηγήσω μεγαλύτερα πράγματα στην καριέρα μου και βολευόμουν πάντα με ψίχουλα και έλεγα να μην τα χάσω κι αυτά".

Αναφερόμενος στους γονείς του, είχε πει: "Οι γονείς μου, δύο ορφανά παιδιά, μπορεί να μην είχαν να μου προσφέρουν υλικά αγαθά, μου προσέφεραν όμως το δώρο της αξιοπρέπειας και με έμαθαν να θέτω την αγάπη ως κυρίαρχο παίκτη στο παιχνίδι της ζωής. Θυμάμαι ότι το πρώτο δώρο που μου έφερε ο πατέρας μου ήταν ένα κομμάτι ψωμί με βούτυρο και ότι γεμάτος έκπληξη γύρισα και του είπα "Δικό μου είναι όλο αυτό;”.

Αυτή την ώρα το τελευταίο αντίο στον Ντίνο Καρύδη
ΚΑΡΑΜΠΕΤΗ
Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη
μιχαηλ
Μιχαήλ Μαρίνος
φασουλης
Σταμάτης Φασουλής
ρηγασ αξελος
Ο Ρήγας Αξελός

ΟΛΓΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Η Όλγα Παυλάτου
ΤΑΚΗΣ ΠΑΠΑΜΑΤΘΑΙΟΥ
Ο Τάκης Παπαματθαίου
βολιωτη
Η Βίκυ Βολιώτη

φονσου
Άννα Φόνσου
ντινος
γιαννοπουλος
Γιώργος Γιαννόπουλος

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ