Follow us

30+ χρόνια πριν: Μιχάλης Ρέππας και Θανάσης Παπαθανασίου σε παραλία του Πηλίου

Μιχάλης Ρέππας - Θανάσης Παπαθανασίου: Μια σχέση ζωής.

MissBloom TEAM
ρεππας ndp

Ο Μιχάλης Ρέππας και o Θανάσης Παπαθανασίου είναι το αγαπημένο συγγραφικό δίδυμο που έχει ασχοληθεί με την συγγραφή (αλλά και με την σκηνοθεσία) θεατρικών έργων, τηλεοπτικών σειρών, κινηματογραφικών ταινιών, και μουσικοθεατρικών παραστάσεων.

Έγιναν ευρέως γνωστοί με τα διάσημα πλέον τηλεοπτικά σήριαλ, Τρεις Χάριτες (1989 - 1992) και Δις εξαμαρτείν (1993 - 1996).

Τα θεατρικά τους έργα "Μπαμπάδες με ρούμι" (1996), "Συμπέθεροι από τα Τίρανα" (2008), "Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός" (2002), "Ράους" (2010), "Άντρες έτοιμοι για όλα" (2012) ήταν από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου[1] ενώ η ταινία τους Safe Sex (1999) έσπασε το ρεκόρ εισιτηρίων από καταβολής ελληνικού κινηματογράφου με 1.500.000 εισιτήρια. Η ταινία σήμερα κατέχει την δεύτερη θέση στο ελληνικό box office αμέσως μετά την Πολίτικη κουζίνα".

Οι συγγραφείς έχουν τιμηθεί με το θεατρικό βραβείο "Κάρολος Κουν", (2002) στην κατηγορία "Δραματουργίας Ελληνικού Έργου" για το θεατρικό τους έργο "Ο Έβρος απέναντι" ενώ το επίσης θεατρικό τους έργο "Αττική Οδός" (2010), απέσπασε το "Θεατρικό Βραβείο Κοινού" του περιοδικού "Αθηνοράματος", στην κατηγορία "Καλύτερο Νεοελληνικό Έργο".

Διαβάστε περισσότερα στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ