Follow us

Η τραγική ιστορία αγάπης πίσω από το τραγούδι που ερμήνευσε η Celine Dion στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Η Celine Dion ερμήνευσε ένα από τα διασημότερα τραγούδια της Edith Piaf.

MissBloom TEAM
celine dion Splash News / Ideal Image

Το έργο και οι ερμηνείας της Edith Piaf θα παραμείνουν για πάντα στην ιστορία ως σύμβολα του έρωτα και του ρομαντισμού. "La Vie en rose", "Non, je ne regrette rien", "Sous le ciel de Paris". Υπάρχουν τόσοι θρυλικοί τίτλοι τραγουδιών που την καθιέρωσαν ως την απόλυτη Γαλλίδα καλλιτέχνιδα. Το βράδυ της Παρασκευής 26/07 όμως, η Celine Dion τραγούδησε επάνω στον Πύργο του Άιφελ ένα άλλο τραγούδι της, χαρίζοντας του νέα πνοή και συγκινώντας όλο τον πλανήτη. Ο λόγος για το τραγούδι το "L'Hymne à l'amour". Εβδομήντα χρόνια μετά την κυκλοφορία του, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να μάθουμε την ιστορία που κρύβεται πίσω από το εν λόγω τραγούδι.

Το "L'Hymne à l'amour" είναι περισσότερο από μια επιτυχία. Είναι μια δήλωση τρυφερότητας της Edith Piaf προς τον άντρα που αγαπά. Πιο συγκεκριμένα, το μακρινό 1948, η ερμηνεύτρια γνώρισε τον Marcel Cerdan σε μια συναυλία στη Νέα Υόρκη, ενώ έκανε περιοδεία στις Ηνωμένες Πολιτείες με τους Les Compagnons de la chanson. Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά, παρόλο που εκείνος ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Όπως είχε δηλώσει ο ίδιος "Υπάρχει η Edith Piaf και είμαι τυχερός εγώ, ένας φτωχός βίαιος μποξέρ, που με αγαπάει".

Τους στίχους του τραγουδιού έγραψε η ίδια η Edith Piaf στο σπίτι της στο Boulogne-Billancourt που απέκτησε μαζί με τον Marcel Cerdan, ενώ τη μουσική υπογράφει η Marguerite Monnot, διάσημη Γαλλίδα πιανίστρια και συνθέτης που συνεργαζόταν μαζί της από το 1936. Συνολικά, η πιανίστρια θα γράψει τριάντα έξι τραγούδια για εκείνη και το "L'Hymne à l'amour" είναι μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της. Για αυτή την αξέχαστη μελωδία, λέγεται ότι η συνθέτης εμπνεύστηκε από το Lied Frühlingsnacht του Robert Schumann.

Η μοιραία ιστορία αγάπης της Edith Piaf και του Marcel Cerdan ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο. Η πρώτη φορά που ερμήνευσε το τραγούδι που αφιέρωσε στον αγαπημένο της ήταν στις 14 Σεπτεμβρίου του 1949 μπροστά στο κοινό της Νέας Υόρκης στο καμπαρέ Versailles. Στις 28 Οκτωβρίου της ίδιας χρονιάς, ενώ η Edith Piaf είχε παρακαλέσει τον αγαπημένο της ώστε να την ακολουθήσει στη Βόρεια Αμερική, όμως το αεροπλάνο του Marcel Cerdan συνετρίβη στις Αζόρες.

Αργότερα, όταν η Edith Piaf ηχογράφησε το τραγούδι στο στούντιο, συμβολικά κράτησε τους στίχους "αν μια μέρα η ζωή σε απομακρύνει από μένα, αν πεθάνεις, άσε σε μακριά από μένα". Τραγικά προφητικά, το τραγούδι αναφέρει επίσης την αδυναμία της τραγουδίστριας να ξεπεράσει την απώλεια του άντρα της ζωής της. Οι στίχοι "γιατί θα πέθαινα κι εγώ" αποκτούν όλο τους το νόημα, αφού η Edith Piaf ήταν πολύ καταβεβλημένη από το πένθος. Μετά από αυτό το τραγικο γεγονός, καταφεύγει στη μορφίνη και το αλκοόλ, που την οδήγησαν σε μία κατάσταση μεταξύ αποτοξίνωσης και κατάθλιψης. Οι ουσίες και η θλίψη θα νικήσουν τη τραγουδίστρια που πέθανε στις 10 Οκτωβρίου 1963 στη Γκρας.

Η ερμηνεία της Celine Dion

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ