Η Δέσποινα Βανδή στην κουζίνα της | Έφτιαξε πασχαλινά τσουρέκια

Τήρησε για ακόμα μία φορά το έθιμο η Δέσποινα Βανδή

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Η Δέσποινα Βανδή λατρεύει να μπαίνει στην κουζίνα της και να μαγειρεύει για τα αγαπημένα της πρόσωπα. Έτσι και φέτος τήρησε το έθιμο και έφτιαξε πασχαλινά τσουρέκια, τα οποία μάλιστα είναι από τις πιο πετυχημένες της συνταγές.

Η Δέσποινα Βανδή στην τόσο οργανωμένη κουζίνα της που θα ζήλευε και η Marie Kondo

Έτσι το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης δημοσίευσε μία φωτογραφία από την προετοιμασία, αλλά και το τελικό αποτέλεσμα, με την ίδια να μην κρύβει την περηφάνια της.

Μάλιστα παλαιότερα η Δέσποινα Βανδή είχε μοιραστεί τη συνταγή της, ενώ είχε βρεθεί και σε τηλεοπτικό πλατό για να τα φτιάξει.

Υλικά

6 αυγά
180 γρ μαγιά νωπή
2 1/2 κ. αλεύρι
300 γρ βούτυρο αιγοπρόβειο
750γρ ζάχαρη
600 γρ γάλα
1 φακελάκι μαχλέπι
1 φακελάκι κακουλε
1κγ μαστίχα
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
λίγο αλάτι

Εκτέλεση:

Σε πρώτη φάση φτιάχνεται το προζύμι. Σε 1 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό λιώνετε τη μαγιά και προσθέτετε το μισό κιλό από το αλεύρι σας! Ζυμώνετε, σκεπάζετε το μείγμα με βρεγμένη πετσέτα και το τυλίγετε με κουβέρτα σε ζεστό μέρος και το αφήνετε 1 ώρα η και λίγο λιγότερο!
Στη συνέχεια λιώνετε το βούτυρο και το αφήνετε στην άκρη! Ζεσταίνετε το γάλα και προσθέτετε τη ζάχαρη όλη και ανακατεύετε! Όταν θα είναι χλιαρό το γάλα με τη ζάχαρη θα προσθέσετε τα αυγά μέσα στο ίδιο κατσαρολάκι και θα τα ανακατέψετε! Οπότε έχετε 2 κατσαρολάκια μέχρι εδώ! Ένα με το βούτυρο και ένα με τη ζαχαρη το γάλα και τα αυγά!Να θυμάστε ότι για να χρησιμοποιήσετε τα υγρά σας υλικά πρέπει να είναι χλιαρά! Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζετε τα 2 κιλά αλεύρι και ρίχνετε το ξύσμα το αλάτι το μαχλέπι το κακουλε και τη μαστίχα τα οποία πριν τα χτυπάτε στο γουδί με γουδοχέρι για να γίνουν σκόνη! Ανοίγετε μια λακκούβα στη μέση και αδειάζετε εκεί το προζύμι σας! Ρίχνετε το μείγμα με το γάλα και αρχίζετε να ζυμώνετε! Σταδιακά και το λιωμένο βούτυρο! Θα μοσχομυρίσει η κουζίνα σας!
Σκεπάζετε τη λεκάνη πάλι με βρεγμένη πετσέτα και τυλίγετε με κουβέρτα για άλλη μια ώρα! Η ζύμη σας θα γίνει τουλάχιστον διπλάσια! Στη συνέχεια κόβετε κάνετε πλεξούδες και δίνετε σχήμα στα τσουρέκια σας τα οποία τα τοποθετείτε στο ταψί πάνω σε λαδόκολλα!Να έχουν μια απόσταση μεταξύ τους! Αλείφετε με αυγό χτυπημένο τα τσουρέκια σας και τα ψήνετε για 25’ στους 170!