Follow us

Christopher Reeve | Ένα "σπαρακτικό" ντοκιμαντέρ για τον Σούπερμαν, αλλά και τον αληθινό υπερήρωα της ζωής

Το νέο "δυνατό" ντοκιμαντέρ για την τραγική ζωή του ταλαντούχου ηθοποιού που όλοι θυμούνται στον ρόλο του Σούπερμαν, έκανε τους θεατές να δακρύσουν .

MissBloom TEAM
superman instagram

Ένα νέο και ομολογουμένως πολύ δυνατό ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο του Christopher Reeve έκανε πρεμιέρα στο φετινό κινηματογραφικό φεστιβάλ Sundance Film Festival και οι θεατές το υποδέχθηκαν με δάκρυα και παρατεταμένα χειροκροτήματα

Το "Super/Man: The Christopher Reeve Story" , όπως είναι ο τίτλος της ταινίας, καταγράφει την καριέρα, αλλά και την ακτιβιστική δράση του ηθοποιού ο οποίος ενσάρκωσε τον "Superman" (1978), πριν και μετά το ατύχημα που το 1995 τον άφησε παράλυτο από τον λαιμό και κάτω.

Η ταινία, σε σκηνοθεσία των Ian Bonhôte και Peter Ettedgui, περιλαμβάνει πλούσιο υλικό από το προσωπικό αρχείο του Reeve, καθώς και συνεντεύξεις από τα τρία παιδιά του, αλλά και ηθοποιούς που βρέθηκαν κοντά του, από την αρχή της καριέρας του μέχρι το τραγικό τέλος.

Ο Reeve, ο οποίος πέθανε το 2004 σε ηλικία 52 ετών, σε αυτό το ντοκιμαντέρ μοιάζει να έχει ρόλο αφηγητή της ίδιας της ζωής του, καθώς για το φιλμ έχει γίνει χρήση από δύο ηχητικά των απομνημονευμάτων του.

Η τραγική ιστορία ενός ανθρώπινου υπερήρωα

Το ντοκιμαντέρ ξεκινά με την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 1994, μια εποχή που ο Reeve αναπολούσε ως μια εποχή κατά την οποία τόσο η προσωπική όσο και η επαγγελματική του ζωή ήταν "απόλυτα ισορροπημένες, αλλά σε μια στιγμή όλα άλλαξαν".

Αν και ήταν αλλεργικός στα άλογα, από το 1984 και μετά λάτρεψε την ιππασία σε τέτοιο βαθμό, ώστε να συμμετέχει σε διαγωνισμούς ιππασίας.

Και μετά ήρθε ο Μάιος του 1995, όπου ο ηθοποιός σε ηλικία 45 ετών έπεσε από το άλογο και από τη μια στιγμή στην άλλη η ζωή του βρέθηκε παράλυτος.

Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του στο νοσοκομείο, του ήταν αδύνατο να "πάψει να κάνει σκοτεινές σκέψεις" με τις παραισθήσεις να επιδεινώνουν την ψυχολογική του κατάσταση και χωρίς να μπορεί να κάνει την παραμικρή κίνηση από τον λαιμό και κάτω. Όπως αποκαλύπτεται τώρα, όσο ο Reeve βίωνε αυτή την τραγωδία, στην οικογένεια του είχαν ξεσπάσει σφοδρές αντιπαραθέσεις, αναφορικά με το αν έπρεπε να κρατηθεί στη ζωή σε αυτή την κατάσταση και με την ίδια του τη μητέρα να υποστηρίζει ακριβώς αυτή την απόφαση, το να βγει δηλαδή από τη μηχανική υποστήριξη.

Διαβάστε περισσότερα στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ