Στην τηλεόραση του 2023 κάποια σχόλια ή συμπεριφορές θεωρούνται ανεπίτρεπτα. Χάνεις τη δουλειά σου δηλαδή. Ξεκινάει και ένα cancel στα social media και αυτό ήταν. Λογικό είναι να είναι λιγάκι φοβισμένοι οι άνθρωποι που την υπηρετούν και δικαιολογημένο το άγχος τους να διαχωρίσουν σε όλους τους τόνους τη θέση τους, αν κάτι που ακουστεί στη δική τους εκπομπή, θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως μη πολιτικά ορθό. Αυτά από εδώ και πέρα. Τι γίνεται όμως για εκείνα που έχουν ειπωθεί και καταγραφεί στα χρόνια της αφιλτράριστης τηλεόρασης; Όταν ήταν της μόδας οι στήλες του fashion police και μπορούσες εντελώς απενεχοποιημένα να κριτικάρεις ό,τι έπεφτε στην αντίληψή σου; Τότε που δεν συγκρατούσες το γέλιο σου όταν κάτι σε ξεπερνούσε και αυτό ήταν όχι μόνο αποδεκτό αλλά και μία κανονικότητα στην ελληνική tv;
Αφορμή για τις παραπάνω σκέψεις στάθηκε η Ζήνα Κουτσελίνη και η δήλωσή της για ένα απρεπές σχόλιο που φέρονται να έκαναν πριν από χρόνια η Μαίρη Συνατσάκη και ο Δημήτρης Ουγγαρέζος για την κόρη της. Στη συνέχεια μπήκε στο χορό, η Κατερίνα Καινούργιου που έκανε λόγο για ένα χυδαίο σχόλιο του Βαγγέλη Περρή για την εμφάνισή της. Εκείνος είπε ότι αν δεν βρει αποδείξεις θα κινηθεί νομικά.
Ένα είναι το σίγουρο ότι αν η τηλεόραση συνεχίσει να θυμάται τις κακές της στιγμές, αυτό δεν θα έχει τέλος. Γιατί είναι πάρα μα πάρα πολλές οι κακές της στιγμές. Γιατί τα περισσότερα τηλεοπτικά πρόσωπα, σε ένα πλαίσιο σκληρού ανταγωνισμού, στοιχηματίζω ότι θα έχουν κάνει τα λάθη τους και άτσαλους χειρισμούς στη διαχείριση θεμάτων. Άλλοι έχουν ζητήσει δημόσια συγγνώμη μετά από χρόνια και άλλοι ισχυρίζονται ότι παρεξηγήθηκαν. Όπως και να έχει, δε γίνεται να στέκεσαι σε κάτι που έχει γίνει σε διαφορετικό χρόνο και πλαίσιο. Στο κάτω κάτω, όλοι έχουμε δικαίωμα στην εξέλιξη και στην αυτοβελτίωση. Σίγουρα υπάρχουν και εκείνοι που δεν πρόκειται να αλλάξουν ποτέ και καταφεύγουν στο καμουφλάρισμα.
Από την άλλη, δεν πρέπει να λείψει ούτε ο αυθορμητισμός, αλλά ούτε και το χιούμορ. Δεν είναι τυχαίο ότι τα τελευταία χρόνια, έχουν επικρατήσει οι δραματικές σειρές και σπανίζουν οι κωμωδίες και η σάτιρα. Πιστεύω πάντως ότι αναγνωρίζεται η καλή πρόθεση και η συνολική διαδρομή ενός ανθρώπου και θα συμφωνήσω με τον Γιάννη Μπέζο που δήλωσε πρόσφατα: "Ο θεατής θέλει έντιμη ματιά. Να καταλαβαίνει την πρόθεσή σου. Ότι δεν πας να τον ξεγελάσεις, δεν πας να τον κοροϊδέψεις. Ή να λαϊκίσεις. Να κάνεις ότι είσαι φίλος του".