5 λόγοι για να παρακολουθήσουμε οι γυναίκες τη νέα σειρά του ΑΝΤ1 "Μετά τη Φωτιά"

Η πυρκαγιά ξεσπάει σε μία εκδήλωση που βρίσκονται τρεις γυναίκες και το καταστροφικό γεγονός γίνεται η αφορμή να γυρίσουν σελίδα στις ζωές τους.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Το βράδυ της Πέμπτης πήραμε μία θέση στις σούπερ αναπαυτικές καρέκλες του Village Gold Class και παρακολουθήσαμε τη νέα σειρά του ΑΝΤ1 "Μετά τη Φωτιά" που θα κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου.

Η ιστορία βασίζεται σε αληθινό γεγονός που συνέβη στη Γαλλία το 1897. Αφορά τη ζωή τριών γυναικών και πώς αυτή αλλάζει ριζικά μετά από μία καταστροφική πυρκαγιά. Οι γυναίκες αυτές είναι η Ιωάννα (Ντόρα Μακρυγιάννη) που ζει εγκλωβισμένη σε έναν εφιαλτικό γάμο, η Ειρήνη (Άλκηστις Ζιρώ) και η Ανθή (Ελπίδα Νικολάου). Η πυρκαγιά ξεσπάει σε μία εκδήλωση που βρίσκονται και οι τρεις και το καταστροφικό γεγονός γίνεται η αφορμή να γυρίσουν σελίδα στις ζωές τους.

Ας δούμε όμως τους 5 λόγους για να παρακολουθήσεις τη σειρά "Μετά τη Φωτιά"

Το να δεις όμως μία ελληνική τηλεοπτική σειρά στη μεγάλη οθόνη, δεν το λες και μικρό πράγμα, καθώς τα τυχόν λάθη και μακρόσυρτες σκηνές- ενώ στην tv θα περνούσαν σχεδόν απαρατήρητα- στην κινηματογραφική οθόνη είναι πολύ περισσότερο ευδιάκριτα. Το πρώτο στοίχημα κερδήθηκε λοιπόν. Η σειρά είχε ρυθμό στο σύνολό της και εκτός από κάποιες σκηνές της προετοιμασίας της εκδήλωσης που μου φάνηκαν να διαρκούν περισσότερο, το επεισόδιο κύλησε ξεκούραστα. Αυτός ήταν ο πρώτος λόγος.

Επιτέλους μία σειρά μυθοπλασίας που αναφέρεται στο σήμερα. Δεν λέω, γοητευτικές οι σειρές που μας γυρίζουν πίσω στο χρόνο, αλλά κάπου κουραστήκαμε. Οι σκηνές που αποτυπώνουν το σύγχρονο αστικό τοπίο χωρίς διάθεση ωραιοποίησης ήταν ένα ακόμα στοιχείο που μου άρεσε στη σειρά. Μας έφυγε και το άγχος που έχουμε στις σειρές εποχής μην φανεί κανένα iphone από πουθενά!

Ο Ανδρέας Κωνσταντίνου. Ναι είμαι φαν του και τον παρακολουθώ στα βήματα του στην υποκριτική. Η συμμετοχή του για εμένα λειτουργεί σαν ένα εχέγγυο ποιότητας της σειράς και ένας λόγος να τη δω. Είναι από τους πιο περιζήτους ηθοποιούς της γενιάς του γιατί συνδυάζει το ταλέντο, την εσωτερικότητα και κακά τα ψέματα, γράφει μοναδικά στον φακό!

Οι σκηνές δράσης δεν αποκάλυψαν μία φθηνή παραγωγή που σε οδηγεί στην απογοήτευση. Η σκηνοθετική ματιά του Γρηγόρη Καραντινάκη δεν επέτρεψε να συμβούν τέτοιες κακοτεχνίες. Αντίθετα είδαμε καλογυρισμένες σκηνές, ειδικά εκείνες που αφορούσαν την πυρκαγιά και μας έκαναν να αναλογιστούμε πώς μία απόλυτα καθημερινή περίσταση, όπως ένα event μπορεί να γίνει πεδίο μάχης για την επιβίωση.

Η σειρά αγγίζει ένα φλέγον θέμα. Τη θέσης της γυναίκας σήμερα. Μήπως τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει κατ΄ουσίαν και τόσο πολύ, όταν η σημερινή γυναίκα υφίσταται ενδοοικογενειακή κακοποίηση ή όταν ένα κορίτσι ζει σκηνές βίας στην οικογένειά του; Όταν μία νέα γυναίκα στο όνομα της οικογενειακής ευτυχίας δέχεται να ακολουθήσει τα όνειρα του συζύγου της και όχι τα δικά της ή όταν μία σύγχρονη και χειραφετημένη γυναίκα εγκλωβίζεται σε μία περσόνα που της έχουν "καπελώσει" ώστε να επιβιώνει;

Η συνέχεια στις οθόνες μας...

Φωτογραφίες από την παρουσίαση του πρώτου επεισοδίου