Όταν ο Αργύρης Πανταζάρας συνάντησε τον ιδρυτή της Grey Goose, François Thibault

Ο δημοφιλής ηθοποιός μεταξύ άλλων, εκμαίευσε τα μυστικά του success story του François Thibault, καθώς και της τεχνογνωσίας στην παραγωγή της Grey Goose.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Τι θα έλεγες αν έβλεπες τον Αργύρη Πανταζάρα σε άλλο πόστο; Ο δημοφιλής ηθοποιός άφησε για λίγο τις υποχρεώσεις του στην υποκριτική και ταξίδεψε μέχρι τη Γαλλία για να συναντήσει τον εμπνευστή της Grey Goose, François Thibault και να μάθει περισσότερα για την ιστορία της δημιουργίας της Super Premium Vodka από την ίδια την πηγή. Πρόκειται για ένα ταξίδι στις ρίζες της κληρονομιάς της εξαιρετικής vodka και σε όλες τις προκλήσεις που χρειάστηκε να ξεπεραστούν μέχρι τη δημιουργία της.

Ο Αργύρης Πανταζάρας γνώρισε την παράδοση, τη γεύση και τις αξίες της Grey Goose ταξιδεύοντας στον τόπο γέννησής της και συνομιλώντας με τον άνθρωπο που με σύμμαχο τη γνώση και το πάθος του, κατάφερε να δημιουργήσει ένα από τα σημαντικότερα brand names στον πλανήτη. Τι ήταν όμως εκείνο που ενέπνευσε τον François Thibault στο ξεκίνημά του; Ιδού πώς περιέγραψε ο ίδιος το ταξίδι του στον ηθοποιό.

"Ως γιος αγρότη στην περιοχή του Κονιάκ, ήμουν πάντα εγκλωβισμένος στον κόσμο της φύσης. Αυτό ήταν που με επηρέασε στη συνέχεια και με έκανε να θέλω να ασκήσω ένα επάγγελμα που σχετίζεται με τη φύση. Πεπεισμένος για αυτό, ταξίδεψα για 7 χρόνια σε διάφορες σχολές οινολογίας σε διάφορες περιοχές της Γαλλίας. Κατάλαβα πραγματικά την αλληλεπίδραση μεταξύ των εδαφικών συνθηκών μιας περιοχής και του σταφυλιού και στη συνέχεια του κρασιού. Κάθε έδαφος μεταδίδει το DNA του.

Με αυτή την εκπαίδευση, έφτιαχνα κρασιά σε μια εταιρεία κονιάκ για 12 χρόνια. Στη συνέχεια, μου πρότειναν τη δουλειά του κονιάκ, το οποίο επίσης παρήγαγαν. Έχοντας γίνει ειδικός στην απόσταξη και το blending, και όπως επιτάσσει η παράδοση, κληρονόμησα τον τίτλο του Maitre de Chai από τον μέντορά μου όταν αυτός συνταξιοδοτήθηκε. Στη συνέχεια, το πεπρωμένο μου θα άλλαζε όταν το 1990 ο Αμερικανός διανομέας, Sidney Frank, έψαχνε για μια εταιρεία ικανή να παρασκευάσει το δικό του κονιάκ. Με μεγάλη εμπιστοσύνη και πεπεισμένος για την τεχνογνωσία μας, ήρθε ξανά να με δει το 1996 για να μου πει ότι ήθελε να λανσάρει μια super premium vodka. Με τίμησε με αυτό το αίτημα και δέχτηκα."

Διάβασε περισσότερα στο esquire.com.gr