Βarbara Corcoran | "Έβγαζα 1 εκατομμύριο την ημέρα από άθλια διαμερίσματα"

Η Barbara Corcoran, η γυναίκα που έγινε δισεκατομμυριούχος μέσα στην κρίση και το το απόλυτο success story της ζωής της.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Η Barbara Corcoran αποτελεί το απόλυτο παράδειγμα του "American dream". Στο κολέγιο οι καθηγητές της έβαζαν τη βάση και όταν έκλεισε τα 23, είχε κάνει ήδη 20 δουλειές.

Σήμερα η επιχειρηματίας, επενδύτρια και τηλεοπτική περσόνα διαθέτει μια περιουσία που φλερτάρει τα 100 εκατ. δολάρια. Η ίδια έχει ομολογήσει ότι ανέπτυξε συχνά "ανορθόδοξες" ιδέες για να παραμείνει ανταγωνιστική σε μια αδυσώπητη αγορά κατά τη διάρκεια των 28 χρόνων ιδιοκτησίας της "The Corcoran Group", την οποία ξεκίνησε στα 23 της με δάνειο 1.000 δολαρίων από τον τότε φίλο της. Τελικά πούλησε την Corcoran Group το 2001 για 66 εκατ. δολάρια.

Barbara η ριψοκίνδυνη

"Οι ριψοκίνδυνες επιλογές πάντα έχουν ένα τίμημα, το οποίο πολλές φορές βγαίνει σε καλό, λέει σήμερα 74χρονη κτηματομεσίτρια".

Σε ένα πρόσφατο βίντεο στο TikTok, αποκάλυψε στους ακολούθους της μια κρίσιμη στιγμή στην καριέρα της στο real estate το 1991, όταν κινδύνευε να χρεοκοπήσει. Το πρόβλημα ήταν πως η εταιρεία ακινήτων της με έδρα το Μανχάταν "The Corcoran Group" είχε "88 άδεια και άθλια διαμερίσματα" που "κανείς δεν ήθελε να αγοράσει".

Διαμερίσματα σε τιμές κόστους

Με τις τιμές στον ευρύτερο κλάδο της αγοραπωλησίας κατοικιών να εκτοξεύονται, η Corcoran ένιωθε ότι δεν είχε πολλά να χάσει και έτσι ενορχήστρωσε μια επικίνδυνη στρατηγική μάρκετινγκ για να πουλήσει. Αποφάσισε να διοργανώσει ένα 24ωρο εκπτωτικό event όπου όλα τα διαμερίσματα -ανεξαρτήτως γειτονιάς, μεγέθους και ποιότητας- θα είχαν την ίδια τιμή. Διέδωσε τα νέα αποκλειστικά από στόμα σε στόμα, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση ότι τα διαμερίσματα ήταν θελκτικά όχι επειδή ήταν πολυτελή, αλλά επειδή "όλοι μετά ήθελαν από ένα".

Δείτε περισσότερα στο womantoc.gr