Ιωάννα Τριανταφυλλίδου | "Μου έλεγαν οι γονείς μου "πάρε το πτυχίο, ποτέ δεν ξέρεις…""

Η μακροσκελής ανάρτηση της ηθοποιού με αφορμή το Προεδρικό Διάταγμα που εξισώνει τα πτυχία των καλλιτεχνικών σπουδών με απολυτήρια Λυκείου.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Μία μακροσκελή ανάρτηση έκανε χθες, στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, θέλοντας να πάρει θέση για την απόφαση της κυβέρνησης που εξισώνει τα πτυχία των καλλιτεχνικών σπουδών με απολυτήρια Λυκείου.

Ιωάννα Τριανταφυλλίδου | Η throwback φωτογραφία από το ταξίδι της στη Ρώμη και η ευχή που έκανε στη Fontana di Trevi

Πιο αναλυτικά, η ηθοποιός δημοσίευσε μία φωτογραφία από όταν σπούδαζε στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος ενώ σημείωσε τη δική της εμπειρία αναφορικά με τις σπουδές στην υποκριτική καθώς και την προτροπή των γονιών της να πάρει το πτυχίο της και από την πανεπιστημιακή σχολή που είχε δηλώσει στο μηχανογραφικό της.

"Αυτή ήταν μια από τις πρώτες φωτογραφίες που συνόδευαν το βιογραφικό μου όταν αποφοίτησα από τη σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Άλλα μαλλιά, άλλο στυλ, άλλη ποσότητα κολλαγόνου στο δέρμα. Κυρίως όμως άλλη εντύπωση για το τι σημαίνει να είσαι απόφοιτος δραματικής σχολής. Τότε πίστευα πως το πτυχίο μου σήμαινε κάτι. Μια πιστοποίηση, μια αναγνώριση, ένα άνοιγμα στον κόσμο. Ήμουν περήφανη που κατάφερα να φοιτήσω σε μια ανώτερη κρατική δραματική σχολή! Τώρα ξέρω πως αυτή η χώρα που τόσο παινεύεται ότι δημιούργησε τον πολιτισμό, σήμερα τον υπονομεύει με κάθε τόπο σε μάθε ευκαιρία.

Σήμερα, σχολές όπως η δική μου, στην οποία έδωσα εξονυχιστικές εξετάσεις για να είμαι μέσα στους μόλις δέκα εισαχθέντες ανά έτος και πέρασα τρία χρόνια της ζωής μου με τουλάχιστον δέκα ώρες υποχρεωτικής φοίτησης τη μέρα, δεν αναγνωρίζονται. Σχολές που απαιτούν δέσμευση, αφοσίωση, προσπάθεια, λαχτάρα για γνώση και για πράξη! Ευτυχώς δήλωσα σχεδόν τυχαία μια πανεπιστημιακή σχολή στο μηχανογραφικό μου, στην οποία δεν πάτησα το πόδι μου ποτέ πέρα από την εξεταστική και δεν εξάσκησα ποτέ επαγγελματικά.

Αυτό αναβαθμίζει το μορφωτικό μου επίπεδο σε "ανώτατο" και με κάνει "επαγγελματία ψυχολόγο".
Μου έλεγαν οι γονείς μου "πάρε το χαρτί, ποτέ δεν ξέρεις!". Εκείνοι φοβόντουσαν την ανεργία του κλάδου. Τώρα διαπραγματευόμαστε αν θα υπάρχει πολιτισμός στο σύνολο. Επειδή αυτοί που αποφασίζουν, δυστυχώς, αδυνατούν ή δεν θέλουν να αναγνωρίσουν την αξία και τη δύναμη της τέχνης."