Τελευταία βλέπω πολλά ζευγάρια στο γραφείο μου, τα οποία παρόλο που μοιράζονται μια "ήρεμη" καθημερινότητα, χωρίς καβγάδες και ιδιαίτερες εντάσεις, μου εκμυστηρεύονται την απουσία της σεξουαλικής ζωής.
Το κάθε ζευγάρι έχει τους δικούς του κώδικες και καθορίζει εκείνο τη συχνότητα της ικανοποιητικής σεξουαλικής επαφής. Το θέμα είναι να υπάρχει "συμφωνία" μεταξύ τους και να ταιριάζουν οι ανάγκες τους. Όταν όμως το σεξ απουσιάζει από το γάμο, δεν είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να αγνοήσεις. Σημαίνει ότι κάποιο αρνητικό συναίσθημα έρχεται να σε απομακρύνει από τον σύντροφό σου. Όσο περισσότερο αγνοήσεις την κατάσταση, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να την αντιμετωπίσεις.
Ανάλυσέ Το | Πώς να απλοποιήσεις τη ζωή σου
Συνήθως, κάποιος επιδιώκει περισσότερο την επαφή και κάποιος λιγότερο. Εκείνος που επιδιώκει συχνότερη επαφή αλλά δεν έχει ανταπόκριση, αισθάνεται απόρριψη, απογοήτευση και θυμό. Αυτός ο θυμός μπορεί να εξελιχθεί σε εξωσυζυγική σχέση, σε απουσία από το σπίτι, σε πορνό ή σε μελαγχολία. Έτσι, δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος, όπου εκείνος που έχει δεχτεί την απόρριψη πράττει σαν να την αξίζει για να τιμωρήσει τον άλλο ή να κερδίσει την προσοχή του και ο άλλος τον απορρίπτει περισσότερο εξαιτίας της συμπεριφοράς του.
Ανάλυσέ Το | Οι 10 φράσεις που δεν πρέπει να πεις στο παιδί σου
Όλα αυτά τα συναισθήματα είναι ανθρώπινα. Το ζήτημα είναι να μην τα κρύβουμε "κάτω από το χαλί" να τα αναγνωρίζουμε και να τα διαχειριζόμαστε.
Γιατί απουσιάζει η σεξουαλική επιθυμία από τον γάμο;
- Ίσως ο σύντροφός σου να είναι χειριστικός απέναντί σου, να σε κακοποιεί λεκτικά ή σωματικά, ίσως να είναι επικριτικός, χειριστικός ή ανεύθυνους. Έτσι, ο θυμός και η απογοήτευσή σου μεταφράζονται σε σεξουαλική αποχή. Σε αυτή την περίπτωση, χρειάζεται να επικεντρωθείς στο πώς θα λύσεις αυτά τα σοβαρά θέματα. Να δουλέψεις το πώς θα διαχειριστείς την κατάσταση προτού εγκλωβιστείς σε έναν δυστυχισμένο γάμο.
- Ένας άλλος λόγος που μπορεί να απουσιάζει η επιθυμία, είναι η χαμηλή αυτοεκτίμηση. Δεν νιώθεις καλά με το σώμα σου ή τον εαυτό σου.
- Μπορεί να περνάς κάποιου είδους συναισθηματική ή αγχώδη διαταραχή.
- Ίσως δεν σε ικανοποιεί η ποιότητα της ζωής σου. Κουράζεσαι περισσότερο από όσο αντέχεις, ξεπερνάς τα όριά σου.
- Ίσως νιώθεις ότι δίνεις περισσότερα από αυτά που παίρνεις. Νιώθεις συναισθηματική εξάντληση.
Στις παραπάνω περιπτώσεις μπορείς να ζητήσεις βοήθεια ώστε να βρεις την πηγή του προβλήματος και να ανακαλύψεις την κρυμμένη αυτοεκτίμησή σου. Επίσης, να βρεις τρόπους να διαχειριστείς πιο "έξυπνα" την καθημερινότητα ώστε να μην ξεπερνάς τα όριά σου και να εντάξεις δραστηριότητες που σου δίνουν ικανοποίηση.
Στην περίπτωση που αισθάνεσαι την απόρριψη από τον σύντροφό σου, συζήτησε μαζί σου και δέξου όλα όσα σκέφτεται και νιώθει. Αποφασίστε μαζί το πώς θα τα δουλέψετε ώστε να βρείτε γέφυρες σε αυτά που σας χωρίζουν.
Να είσαι καλά!
Σ.
Ιnstagram : sandy_koutsostamati
Twitter: S_Koutsostamati
Facebook page: Σάντυ Κουτσοσταμάτη
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr