Στο σημερινό Love to Cook, η food blogger Αθηνά Πάνου μας ετοιμάζει δροσερή πανακότα με γάλα καρύδας σαν κοκτέιλ Pina Colada! Plus: Πανεύκολη συνταγή και χωρίς ζάχαρη!
Ξεκινάω το μήνα γλυκά! Εξάλλου χθες ήταν και η γιορτή μου (ναι γιορτάζει το όνομα Αθηνά!) και σας κερνάω ένα υπέροχο γλυκό και πιστέψτε με χωρίς πολλές τύψεις!
Είναι πανακότα εξ' ολοκλήρου από γάλα καρύδας και χωρίς ζάχαρη!
Λατρεύω την καρύδα και αν είστε στην ίδια θέση με μένα θα το λατρέψετε! Και φυσικά είναι πανεύκολο!
Βέβαια αυτό ήταν ένα από τα δύο γλυκά που είχα φτιάξει για τους φίλους μου που είχα τραπέζι! Ευτυχώς με ξέρουν πια ότι ποτέ δε θα έχω ένα γλυκό, το λιγότερο δύο! Είναι που δεν προλάβαινα ιδιαίτερα και έμεινα στα δυο!
Το δεύτερο λοιπόν ήταν το αγαπημένο μου τιραμισού! Και ειδικά όταν χρησιμοποιώ εσπρέσο και όχι στιγμιαίο καφέ (ένας πολύ βασικός λόγος που πήρα καφετιέρα για εσπρέσο!! Μιας και δεν πίνω κατά τ'άλλα!)
Ένα πολύ καλό λικέρ να συνοδέψει για άρωμα, όπως το Αμαρέτο...τέλειο!!
Και φυσικά σε ένα πυρέξ ή σε ένα μπολ (ή σε ατομικά ποτηράκια), ποτέ σε σχήμα τούρτας το τιραμισού! Μην το καταστρέφετε!
Τη συνταγή και οδηγίες βήμα-βήμα θα βρείτε εδώ στο blog μου!
Το φτιάχνουμε πάντα φρέσκο, την ίδια μέρα που θα καταναλωθεί.
Συνέχισε στη σελίδα ii
Μια μικρή γεύση από τη βραδιά στο μπαλκόνι! Τα φαγητά άλλη φορά!
Όσο για την πανακότα, όπως είπα είναι μόνο με γάλα καρύδας και λίγη στέβια. Δεν χρειάζεται να είναι περισσότερο γλυκιά γιατί το γάλα καρύδας έχει τη δική του γλύκα. Συν του ότι θα το συνοδέψετε και με κάποιο σιρόπι ίσως.
Αλλά και με τον ανανά και κερασάκια αν το προσφέρετε θα εντυπωσιάσετε!
Σαν κοκτέιλ Pina Colada!
Υλικά:
(6-7 ποτηράκια)
750 γρ. γάλα καρύδας
10γρ. φύλλα ζελατίνης
1 κ.γ. στέβια
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε ένα μπολ παγωμένο νερό και βουτάμε ένα ένα τα φύλλα ζελατίνης.
Ταυτόχρονα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα καρύδας με τη στέβια και ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά(λίγο λιγότερο από το ανώτερο νούμερο). Ανακατεύουμε με αυγοδάρτη για να μην καεί στον πάτο. Μόλις δούμε ότι αρχίζει και βράζει (προσοχή γιατί κάνει μεγάλες φουσκάλες), στίβουμε με το χέρι μας τα φύλλα ζελατίνης και τα ρίχνουμε μέσα. Ανακατεύουμε γρήγορα με τον αυγοδάρτη να λιώσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε σε άλλο μπολ και αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία ανακατεύοντας κατά διαστήματα με σπάτουλα σιλικόνης.
Αυτό το κάνουμε γιατί ο αυγοδάρτης δημιουργεί αφρό και δεν βάζουμε αμέσως ψυγείο για να μην πιάσει κρούστα.
Μόλις έχει πέσει η θερμοκρασία μοιράζουμε σε ποτηράκια ή μικρές μεταλλικές φόρμες(αυτές τις κρέμας καραμελέ).
Τοποθετούμε ψυγείο τουλάχιστον 4 ώρες.
Αν έχουμε βάλει σε σε φορμάκια και θέλουμε να ξεφορμάρουμε, βράζουμε λίγο νερό και βουτάμε τα φορμάκια λίγα δευτερόλεπτα και αναποδογυρίζουμε σε πιατάκι. Διαφορετικά το γλυκό στα ποτηράκια σερβίρεται αυτούσιο.
Διακόσμηση: Μπορούμε να σερβίρουμε με κομμάτια ανανά, γλυκό κερασάκι και πασπαλισμένο ινδοκάρυδο.
Διαφορετικά με σιρόπι βύσσινο ή ό,τι άλλο μας αρέσει.
Και μετά με περίμενε μια κουζίνα για καθάρισμα!! Just smile!
Γλυκά φιλιά!
Αθηνά
Για περισσότερες συνταγές δες και παρακάτω:
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr