Μπορείς να το μαγειρέψεις σαν πρώτο σε ένα τραπέζι ή απλά σαν ένα «γρήγορο» βραδινό για την οικογένεια σου. Η εκτέλεση θα σου πάρει μόνο λίγα λεπτά και η γεύση θα σε αποζημειώσει
Υλικά για μία μεγάλη, μακρόστενη φόρμα
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
4 αβγά
1 γιαούρτι στραγγιστό
1 φλ. ελαιόλαδο Άλτις παραδοσιακό
350 γρ. σπανάκι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
400 γρ. φέτα χοντροσπασμένη
πιπέρι-λίγο αλάτι
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
4 αβγά
1 γιαούρτι στραγγιστό
1 φλ. ελαιόλαδο Άλτις παραδοσιακό
350 γρ. σπανάκι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
400 γρ. φέτα χοντροσπασμένη
πιπέρι-λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Μαραίνουμε το σπανάκι σκεπασμένο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη μπέικιν, το λάδι, τα αβγά και τογιαούρτι. Πρσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, με τελευταία τη φέτασπασμένη σε μεγάλα κομμάτια για να μην μας διαλυθεί.
Βάζουμε το μείγμασε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ και ψήνουμε στους 175 για 1ώρα.
Το πιάτο μας είναι έτοιμο
Tips:
*Αντί για σκέτο σπανάκι, μπορούμε να προσθέσουμε άγρια χόρτα και μυρωδικά όπως μάραθο, μυρώνια και καυκαλήθρες.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr