Follow us

3+1 "άγνωστα" μυστικά περιποίησης στα οποία ορκίζονται οι Κορεάτισσες

Για να δούμε, τα ξέρεις;

κορεάτισσες Splash News/Ideal Image

Οι Κορεάτισσες φαίνεται πως έχουν ανακαλύψει τα μυστικά της "αιώνιας" νεότητας. Όχι δεν εννοούμε ότι ακολουθούν μια εκτενή ρουτίνα 10 βημάτων ή ότι αγαπούν τα toners και τα essences. Στην καθημερινότητά τους ακολουθούν άλλα πιο "άγνωστα" μυστικά που οφείλονται για την αψεγάδιαστη επιδερμίδα τους:

1. Υγραντήρας

Οι περισσότερες (αν όχι όλες) οι Κορεάτισσες κοιμούνται έχοντας έναν υγραντήρα (aka humidifier) στο κομοδίνο τους, κάνοντας έτσι καλό στην υγεία τους στο σύνολό της (βλ. αναπνευστικό κλπ), αλλά και στο δέρμα τους, καθώς έτσι διατηρούν τα επίπεδα υγρασίας ψηλά.

2. Ήπια απολέπιση

Αν και οι εταιρείες εδώ ανταγωνίζονται για το ποια θα λανσάρει προϊόν με μεγαλύτερο ποσοστό περιεκτικότητας σε AHA και BHA, στην Κορέα οι γυναίκες ορκίζονται σε πιο απλά προϊόντα, που κάνουν ήπια απολέπιση. Έτσι απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια της επιδερμίδας τους κι αποκτούν baby soft skin, χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο τον επιδερμικό φραγμό τους.

3. Color Correction

Το color correction είναι κάτι που βλέπουμε κατά κύριο λόγο στο μακιγιάζ με τους περισσότερους makeup artists να έχουν πράσινα και σομόν κονσίλερ στο kit τους. Στην Κορέα η τενχική του color correction έχει "περάσει" και στο skincare, με τις πράσινες κρέμες που μειώνουν την ερυθρότητα να είναι μεταξύ των πιο αγαπημένων προϊόντων των skincare lovers.

4. Προστασία από τον ήλιο

Το ότι οι Κορεάτισσες εφαρμόζουν σε καθημερινή βάση αντηλιακό όχι μόνο στο πρόσωπο, αλλά και στο σώμα τους, πιθανόν το ξέρεις. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζεις είναι ότι η προστασία τους από τις ακτίνες UV δεν σταματά εκεί. Φροντίζουν να αποφεύγουν τον ήλιο, ενώ χρησιμοποιούν ομπρέλες, φορούν καπέλα, αλλά και ρούχα που προστατεύουν την επιδερμίδα από τις ακτίνες UV, έτσι ώστε να διατηρούν την επιδερμίδα τους όσο το δυνατόν πιο λευκή και λαμπερή γίνεται.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ